Pestós-csirkemájas kelt tészta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
167g finomliszt607 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
33g tej19 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
9 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
2g só0 kcal
A töltelékhez
-
1g olívaolaj12 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
83g csirkemáj99 kcal
-
23g füstölt virsli63 kcal
-
58g zöldbab16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
5g pesto18 kcal
Összesen
1203
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g tej112 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
11g só0 kcal
A töltelékhez
-
8g olívaolaj71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
500g csirkemáj595 kcal
-
140g füstölt virsli377 kcal
-
350g zöldbab95 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
28g pesto109 kcal
Összesen
7222
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
34.8g finomliszt127 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
-
7g tej4 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
1.7g friss élesztő2 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
-
5.2g margarin37 kcal
-
0.4g só0 kcal
A töltelékhez
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
17.4g csirkemáj21 kcal
-
4.9g füstölt virsli13 kcal
-
12.2g zöldbab3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
1g pesto4 kcal
Összesen
251
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 41.9 g
Zsír
-
Összesen 52 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 459 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2055.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 593 mg
-
Nátrium 1049 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 194.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 636 micro
-
Kolin: 292 mg
-
Retinol - A vitamin: 3116 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 444 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 33 micro
-
Lut-zea 531 micro
Összesen
1203
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 251.2 g
Zsír
-
Összesen 311.8 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 2753 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12331.3 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 720 mg
-
Kálcium 1158 mg
-
Vas 73 mg
-
Magnézium 485 mg
-
Foszfor 3558 mg
-
Nátrium 6292 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 834.3 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1167.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18933 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 86 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 142 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 307 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3818 micro
-
Kolin: 1755 mg
-
Retinol - A vitamin: 18693 micro
-
α-karotin 268 micro
-
β-karotin 2666 micro
-
β-crypt 75 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 3187 micro
Összesen
7222
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 429 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 659 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 650 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 7 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
2 teáskanál cukor
-
5 dkg friss élesztő
A töltelékhez
-
1 ek olívaolaj
-
500 g csirkemáj
-
140 g füstölt virsli
Elkészítés
A tésztához
- Olívaolajon a kétféle hagymát a sóval fedő alatt pároljuk meg.
- Tegyük bele a májat falatnyi darabokra vágva, néhányszor keverjük meg, sózzuk, borsozzuk, majd majorannát teszünk bele, és beleöntjük 10 perc főzés után a zöldbabot is, és a felkarikázott virsliket. Hozzáadjuk a pestot, és még kb. 10 percet főzzük, majd kikapcsoljuk, és hagyjuk hűlni.
- Bögrébe tesszük a 2 dl langyos tejet a cukorral és a friss élesztővel, hagyjuk felfutni. Tálba tesszük a lisztet, tojásokat és sót, beleöntjük a felfutott élesztőt és a margarint, vajat, majd jó alaposan összedolgozzuk (szükség szerint tegyünk bele tejet és lisztet), jó alaposan dolgozzuk ki, fedjük le konyharuhával, és hagjyuk kétszeresére kelni.
- A tepsit kiolajozzuk, vagy vajjal kenjük meg, és a sütőpapírt erre tegyük rá.
- Deszkára kiszedjük a megkelt tésztát, átdolgozzuk, négy cipót készítünk belőle, majd egyenként kinyújtjuk, és hosszában megtöltjük a májas töltelékkel. Feltekerjük, mint a bejglit, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A maradék hárommal is ezt tesszük, lekenjük olívaolajjal, és előmelegített sütőbe téve aranybarnára sütjük (még a sütőben is kelni fog).
- Majd hagyjuk a tepsiben kihűlni, kiszedjük, és felszeletelve tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1813
- Feltöltés dátuma: 2012. február 04.
Ajánló
Finom bor, ásványvíz. Ajánlat: ne azonnal, nagyon melegen együk, mert a gyomrot megterheli!! Ráadásul nem is igazán lehet szépen szeletelni, legyen csak simán jó langyosra hűlt, szeletelhető és finom, ehető:-)) Az ételhez jó étvágyat kívánok. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Éva-Anyóca
350 recept
Rég volt kelt tészta, és ez a hideg meghozta hozzá a kedvemet, hogy készítsek. Ráadásul szibériai hideget jósolnak a jövő hétre, lesz itt -15 fok is, hát kell az energia, de a finomság is.:-)) Azt hiszem, a jövő héten sütök még kelt tésztát!! :-)) Fel lett bontva egy üveg zöld pesto, azt mielőbb el kell használni, és úgy gondoltam, hogy ehhez a töltelékhez illeni fog, nem is csalódtunk benne.:-) A családnak ízlett, elfogyott, nagyon jól sikerült és ennek örültem.:-)