r
Nosalty Logó

Pepita bomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pepita bomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A vaníliás piskótához

A kakaós piskótához

A csokihabhoz

A túrókrémhez

Összesen 610 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A vaníliás piskótához

A kakaós piskótához

A csokihabhoz

A túrókrémhez

Összesen 6098 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A vaníliás piskótához

A kakaós piskótához

A csokihabhoz

A túrókrémhez

Összesen 200 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1449.3 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    106 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 610 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.5 g

Zsír

  • Összesen
    226.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14492.8 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    3490 mg
  • Vas
    1023 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    4734 mg
  • Nátrium
    3201 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    777.5 g
  • Cukor
    508 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1060.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1583 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    1680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1510 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2265 micro
Összesen 6098 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A vaníliás piskótához

A kakaós piskótához

A csokihabhoz

A túrókrémhez

Elkészítés

A vaníliás piskótához

  1. A pepita bombához, pepita piskótákat készítünk! Így a piskótatésztát két külön tálban keverjük ki. Először a vaníliásat: 5 tojássárgáját 100 gramm cukorral kihabosítunk elektromos habverővel. Megolvasztunk 50 g margarint, és egy kis vanília aromával és a vízzel hozzáadjuk a masszához. Majd 100 g lisztet és egy csomag sütőport hozzászitálunk.
  2. 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük 1 csomag vanillin cukorral, és a felét óvatosan belekeverjük a vaníliás piskótatésztába.
  3. Kikeverjük a kakaós piskótát. Szintén 5 tojássárgáját, 100 gramm cukorral fehéredésig habosítjuk. Megolvasztunk 50 g margarint, és 1 evőkanál kakaóporral és egy deci vízzel a masszához öntjük. Mikróban 350 Watton 2 perc alatt olvasszunk fel 6 kocka étcsokoládét, és bolondítsuk meg vele a piskótatésztát. Majd itt is 100 g lisztet 1 cs sütőporral szitáljunk bele, homogénre keverjük el, majd a tojáshab másik felét is adjuk hozzá óvatosan elegyítve.
  4. Most jön a trükk: egy sütőlapot vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és felváltva, csíkokban kanalazzunk először az egyik, majd mellé a másik piskótatésztából. Kanállal igazítsuk ki a masszákat, hogy érjenek össze.
  5. 10 perc alatt süssük meg őket, gázsütőben 5 perc nagylángon, 5 perc kicsire téve, majd ismételjük a tésztaadagolást még kétszer, így három csíkos piskótát kapunk. Amikor kiszedünk egy tepsit, nedves konyharuhával fedjük le.
  6. Jöhet a csokihab! Főzzünk meg két csomag csoki pudingot 7 dl tejben 8 ek cukorral és 6 kocka olvasztott étcsokival együtt. A megmaradt 5 tojásfehérjét is kemény habbá verjük 1 cs vanilin cukorral, majd ezt óvatosan a pudingba forgatjuk. Homogénné keverjük.
  7. Jön a túrókrém! 500 g túrót villával összetörünk 100 g porcukorral, s ízesítjük 1 ek vanília aromával (fahéjjal is lehet). Melegítsünk meg 1 dl tejet, és adjunk hozzá 10 g zselatint (1 ek), majd ha feloldódott a zselatin, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a túróhoz.
  8. Most készül a bomba! Egy nagyobb mély üveg tálat béleljünk ki alufóliával. A piskótákat vágjuk fel csíkokra, és velük pepita mintát készítve, szintén kibéleljük az alufóliás tálat. Nyomkodjuk össze a széleit, hogy rés nélkül passzoljanak.
  9. Majd a csokihab felével feltöltjük, majd megint piskótaréteget teszünk rá.
  10. Jöhet a túrókrém erre, majd ismét piskóta.
  11. Végül a csokihab másik fele, és egy kör alakot vágva a piskótából befedjük a bombát. Végül alufóliával is bevonjuk.
  12. Ha maradt még a piskótákból, krémekből, felrétegezhetjük őket sima tepsibe is, majd az összes süti mehet a hűtőbe egy éjszakát dermedni, de minimum 3 órát.Következő nap, felfordítjuk egy tálcára, kicsomagoljuk, és lehet is szeletelni, a csíkok ezt meg is könnyítik számunkra!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11498
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 14.

Ajánló

Úgy talán szebb lehet a pepia, ha külön sütjük meg a kakósat, és a vaníliás piskótát, és csak a kibéleléskor váltogatjuk őket. De ez csak később jutott eszembe. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Március végén nálunk összesűrösödnek a névnapok, és általában egybe ünnepeljük meg. Ez mindig remek alkalmat ad nekem a sütögetésre, ráadásul a rádióban még receptversenyt is hirdettek, így kiötlött bennem a Pepita Bomba ötlete! :) Tényleg finom volt, és puha és nagyon krémes. :) Még több kép a készítésről http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/sutott--amde-dermedo-sutik/pepita-bomba.html

Hozzávalók

A vaníliás piskótához

A kakaós piskótához

A csokihabhoz

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...