r
Nosalty Logó

Penne tészta gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kiss Móni
Penne tészta gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1478 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5905 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1881.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 1478 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.3 g

Zsír

  • Összesen
    350.2 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    979 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7526.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    514 mg
  • Kálcium
    1163 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    3340 mg
  • Nátrium
    1909 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1510.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1336 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    1564 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2050 micro
Összesen 5905 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    96 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük, majd egy nagy műanyag tálba tesszük.
  2. A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk, az újhagymát megmossuk, levágjuk a zöld részt, majd felkarikázzuk, a fokhagymát megpucoljuk.
  3. A virslit felkarikázzuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A paprikát és paradicsomot megmossuk, és apróra vágjuk őket.
  4. Az olajon félig megpirítjuk a hagymát és újhagymát, majd fokhagymanyomón átnyomjuk a fokhagymát, és azt is rátesszük.
  5. Majd a szalonnát is, és együtt pirítjuk.
  6. Majd jöhet a darált hús és a virsli. Alapossan összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikázzuk.
  7. Majd beletesszük a paprikát és paradicsomot.
  8. Hozzáöntünk egy deci vizet, jól összekeverjük, és kb. 10 percig fedő alatt puhítjuk.
  9. Közben a tejfölbe belekeverjük a petrezselmyet és metélőhagymát.
  10. Majd a fedő levétele után hozzáadjuk a tejfölt, és rottyanásig főzzük.
  11. Levesszük a tűzről, és ráöntjük a tésztára, nagyon jól összekeverjük, majd egy jénai tálba áttesszük, és tálalható is. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8568
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Egy újságban olvastam egy receptet, na mondom elkészítem, persze a végeredmény teljessen más lett, mert szokásomhoz híven teljesen átalakítottam a receptet! De megérte, mert nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...