Pavlova birsalmás krémmel és birsalmakompóttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
Pavlova
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
42g porcukor161 kcal
-
10 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Fűszeres birsalmakompót
Mascarponés-birsalmás krém
-
42g mascarpone168 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
13 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
8g csokoládé46 kcal
Összesen
704
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
Pavlova
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
57 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Fűszeres birsalmakompót
-
1000g birsalma348 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Mascarponés-birsalmás krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
Összesen
4217
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
Pavlova
-
7.4g tojásfehérje4 kcal
-
11.5g porcukor44 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Fűszeres birsalmakompót
-
46g birsalma16 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
0 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
Mascarponés-birsalmás krém
-
11.5g mascarpone46 kcal
-
6.9g porcukor27 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
9.2g habtejszín27 kcal
-
2.3g csokoládé13 kcal
Összesen
195
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.3 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 133.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
704
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 180.9 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1192.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 356 mg
-
Nátrium 376 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 626 g
-
Cukor 511 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 799.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 571 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
4217
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 54.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
Pavlova
-
4 db tojásfehérje
-
25 dkg porcukor
-
1 ek étkezési keményítő
-
1 csipet só
Fűszeres birsalmakompót
-
1 kg birsalma
-
4 ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
-
1 fél citromból nyert citromlé
Mascarponés-birsalmás krém
-
25 dkg mascarpone
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 dl habtejszín
-
5 dkg csokoládé
Elkészítés
Pavlova
- A tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a porcukrot.
- Ezután addig keverjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a keményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.
- Egy gáztepsin lévő sütőpapírra formázzunk a kemény habból egy nagyobb, és egy valamivel kisebb kört. (a közepétől kicsit húzzuk a széle felé a habot, hogy egy kisebb mélyedés legyen)
- Helyezzük be 100 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni, mielőtt kivennénk a sütőből.
- Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan emeljük le a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Fűszeres birsalmakompót
- A birsalmát hámozzuk meg, vágjuk félbe, távolítsuk el a magházat, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
- Ezután öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket, facsarjuk rá a citromlevet, és főzzük puhára.
- Amikor a birsalma puhára főtt, hűtsük ki egészen, majd tegyük át egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.
- Ezután 3-4 evőkanálnyit botmixerrel pépesítsünk, a maradékot pedig tegyük félre.
Mascarponés-birsalmás krém
- A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, keverjük alaposan össze, majd keverjük hozzá a birsalmapépet is.
- A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a krémhez. (csakis annyi habot keverjünk a krémhez, hogy megtartsa az állagát, és ne legyen folyós)
- Helyezzük tálcára a nagyobb habcsóklapot, majd kanalazzuk rá a mascarponés birsalmakrém felét.
- Ezután rakjuk rá az előzőleg lecsepegtetett, és félretett birsalmának a felét, helyezzük rá a kisebb habcsóklapot, majd kanalazzuk rá a maradék krémet, és rakjuk rá a maradék birsalmát.
- A csokoládét olvasszuk fel, majd csorgassuk rá az elkészült pavlovára, és rögtön tálaljuk.
- A habcsóklapokat csakis közvetlenül tálalás előtt töltsük meg a krémmel, különben eláznak a lapok a nedvességtől, és nem lesznek finom ropogósak.
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 470
- Feltöltés dátuma: 2021. november 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept