Paszternákkrémes pirítós sült hagymával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
Paszternákkrém
-
53g pasztinák33 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
25g víz0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
Sült hagyma
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj94 kcal
Összeállítás
-
125g rozskenyér324 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
25g salátakeverék3 kcal
-
13g csírák5 kcal
-
13g tökmag56 kcal
Összesen
868
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
Paszternákkrém
-
210g pasztinák134 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
100g víz0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
Sült hagyma
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
0g só0 kcal
-
170g napraforgó olaj376 kcal
Összeállítás
-
500g rozskenyér1295 kcal
-
80g margarin574 kcal
-
100g salátakeverék13 kcal
-
50g csírák22 kcal
-
50g tökmag223 kcal
Összesen
3477
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
Paszternákkrém
-
12g pasztinák8 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.4g rozmaring1 kcal
-
5.7g víz0 kcal
-
11.5g főzőtejszín15 kcal
Sült hagyma
-
9.7g vöröshagyma4 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.7g napraforgó olaj22 kcal
Összeállítás
-
28.7g rozskenyér74 kcal
-
4.6g margarin33 kcal
-
5.7g salátakeverék1 kcal
-
2.9g csírák1 kcal
-
2.9g tökmag13 kcal
Összesen
201
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1484.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 797 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 224.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 635 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 379 micro
Összesen
868
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.9 g
Zsír
-
Összesen 183.7 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5938.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 812 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 481 mg
-
Foszfor 1221 mg
-
Nátrium 3188 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 391.5 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 899.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1037 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 243 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 859 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 804 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2541 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1514 micro
Összesen
3477
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 51.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
201
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Paszternákkrém
-
3 közepes db pasztinák
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál római kömény
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 dl víz
-
2 dl főzőtejszín
Sült hagyma
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
80 g finomliszt
-
2 csipet só
-
2 dl napraforgó olaj
Összeállítás
-
100 g salátakeverék
-
5 ek tökmag
Elkészítés
Paszternákkrém
- Első körben a paszternákot megpucoljuk, felkockázzuk, majd elkezdjük lepirítani olívaolajon.
- Fűszerezzük sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával, kis római köménnyel és friss rozmaringgal.
- Felöntjük egy kis vízzel, és puhára pároljuk.
- Miután megpuhult a paszternákunk, felöntjük tejszínnel, és összeforraljuk.
- A kész paszternákot robotgépbe tesszük pürésítjük, majd félretesszük hűlni.
Sült hagyma
- Amíg a paszternák megpárolódik, addig megpucoljuk a hagymát, felkarikázzuk, picit besózzuk, és megforgatjuk lisztben.
- Amíg hűl a paszternák napraforgóolajban aranybarnára sütjük a hagymát.
Összeállítás
- A kenyérszeleteket megkenjük magos kenőmargarinnal, majd serpenyőben megpirítjuk őket.
- Mehet rá egy jó adag a paszternákkémből, szórjunk rá friss salátaleveleket és retekcsírát. Végül pedig koronázzuk meg a sült hagymakarikákkal és a pirított tökmaggal.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 5040
- Feltöltés dátuma: 2020. február 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vénusz
78 recept
Az őszi-téli zöldségkínálatból az egyik kedvencünk a paszternák. Ezúttal egy gazdag ízű szendvicskrémet készítettünk belőle. Zamatos és aromás paszternák mellett került még bele egy kis római kömény és friss rozsmaring, csak hogy fokozzuk az ízeket. Friss magos pirítósra kentük, gazdagon megszórtuk salátával, csírával, és a végén megkoronáztuk sült hagymakarikákkal és pirított tökmaggal. Hát nem hangzik istenien? Érdemes kipróbálni, mi imádtuk!