r
Nosalty Logó

Pardicsomos húsgombócok SüniSüti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SüniSüti
Pardicsomos húsgombócok SüniSüti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Szósz

Húsgolyó

Köret

Összesen 934 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Szósz

Húsgolyó

Köret

Összesen 3734 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Szósz

Húsgolyó

Köret

Összesen 210 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1733.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 934 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.1 g

Zsír

  • Összesen
    126.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6933.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    447 mg
  • Kálcium
    1568 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    2904 mg
  • Nátrium
    1491 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    979.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    806 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1307 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    1677 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 3734 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    522 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Szósz

Húsgolyó

Köret

Elkészítés

Szósz

  1. A hagymákat és a fűszernövényeket apró kockákra vágjuk.
  2. Forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat, melyeknek a bőrén ejtettünk egy X alakú bevágást, csak 2 percig hagyjuk benne, utána gyorsan kivéve kézzel meg tudjuk pucolni, utána szintén kockákra vágjuk.
  3. A szószhoz a vöröshagymát az olajon megpirítjuk, majd mikor már üveges, jöhet rá a bazsalikom, oregánó és a fokhagyma is, ezeket csak kis ideig megfuttatjuk, ne égessük el, mert megkeseredik!
  4. Ekkor jöhet rá a paradicsom, só, bors és a cukor, ha kell egy-két dl vízzel hígíthatjuk, így főzünk belőle egy kellemesen sűrű és kicsit darabos szószt.
  5. Mikor a szósz már jó, akkor jöhetnek bele a kész gombócok is, így még pár percig hagyjuk rotyogni.

Húsgolyó

  1. A húsgolyó alapanyagait egy tálba öntjük, és kézzel összedolgozzuk, majd diónyi golyókat formázunk. (Én egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam fel őket, és 250 fokos hőlégkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem őket, félidőben pedig megfordítottam mindet, így a saját zsírjukban pirultak meg.)

Köret

  1. A tésztát lobogó sós vízben a leírás szerint megfőzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük.
  2. Tálalásnál a tésztára szedünk a szószból és a gombócokból, majd meghintjük reszelt sajttal.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40*40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 880
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SüniSüti 80 recept

Egy könnyed főfogást szerettem volna készíteni sok paradicsom felhasználásával, ugyanis Anyósomék kertjéből kaptunk bőséggel, így döntöttem eme olaszos étel mellett.

Hozzávalók

Szósz

Húsgolyó

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...