Paradicsomos uborkasaláta olajbogyóval és fetával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
Saláta
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
23g fekete olajbogyó26 kcal
-
38g feta sajt99 kcal
Dresszing
Összesen
269
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
Saláta
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
45g fekete olajbogyó52 kcal
-
75g feta sajt199 kcal
Dresszing
Összesen
536
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
94
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1061.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 601 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 234.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 112 micro
-
β-karotin 541 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
269
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 45.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2123.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 478 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 1202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 469.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 207 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 223 micro
-
β-karotin 1082 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 532 micro
Összesen
536
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 191 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 911 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Saláta
- A paradicsomot és az uborkát megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk. Az olajbogyókat gyűrűkre vágjuk. A fetát kockákra vágjuk. Az egészet egy jól záródó fedeles edénybe tesszük.
Dresszing
- A citromlevet elkeverjük az olajjal.
- Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a kaprot és az oregánót.
- Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A salátára öntjük, összekavarjuk, és kb. 4 órára betesszük a hűtőbe.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2891
- Feltöltés dátuma: 2015. október 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom üdítő, frissítő saláta, nem csak forró nyári napokra.