r
Nosalty Logó

Paradicsomos spagetti egy kis csavarral

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Paradicsomos spagetti egy kis csavarral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 816 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1633 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2391.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    931 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 816 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4782.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1294 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1288 mg
  • Nátrium
    1771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1862 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 1633 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1292 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát enyhén sós vízben főzzük meg, miután megfőtt, leszűrjük, és leöblítjük.
  2. Egy másik lábasban vizet forralunk, melybe (miután teljesen felforrt) belemártjuk a paradicsomokat (max, 10 mp-ig), így könnyen meg tudom hámozni őket. Földaraboljuk a meghámozott paradicsomokat, apróra vágjuk, vagy lezúzzuk a fokhagymát.
  3. Három ek olajat serpenyőben felhevítünk, majd hozzáadjuk a fokhagymát (a hozzám hasonló amatőr szakácsoknak, vigyázzatok a fokhagymával, egy pillanat alatt leég, inkább vegyétek le takarékra a lángot), majd pár keverés után hozzáadjuk a paradicsomot. Sűrű kevergetés mellett sózzuk-borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük. (Én a bazsalikomot és az oregánót kedvelem, így nálam ezek dominálnak.)
  4. Miután pépesre főtt, hozzáadjuk az evőkanálnyi szójaszószt és a kávéskanálnyi mézet, ami a paradicsom savanykás ízét hivatott enyhíteni (enyhíteni, és nem elvenni).
  5. Végül beleborítjuk a főtt tésztát, összekeverjük, összemelegítjük.
  6. Tányérokba szedjük, majd reszelt sajtot halmozunk rá, amit jól belekeverünk, hogy elolvadjon a tészta között. Parmezánnal az igazi, de reszelni való trappistával vagy edamival is finom.
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11373
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, nyári ebédet szerettem volna főzni, és a konyhában körülnézve ezeket az alapanyagokat találtam. Nagyon kellemes, egyszerű étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...