r
Nosalty Logó

Paradicsomos húsgombóc Pecimaci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Pecimaci
Paradicsomos húsgombóc Pecimaci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 2687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.4 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4324.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1565 mg
  • Nátrium
    2089 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1387.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    705 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2701 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 2687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4739 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paradicsomszószhoz

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát is. A darált húsba beletesszük a fűszereket, a tojást, a rizst, az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és jó alaposan összekeverjük.
  2. Az olajból és lisztből rántást készítünk, és felöntjük a paradicsomlével. Sóval, cukorral, zellerrel ízesítjük.
  3. Kis gombócokat készítünk, majd beletesszük a mártásba, és készre főzzük. Időnként keverjünk egyet rajta, nehogy odakapjon az alja.
  4. Ha kész, főtt burgonyával tálaljuk, szükség esetén tegyünk hozzá még cukrot.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1642
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Pecimaci 4 recept

Tavaly elég nagy mennyiségű sárga, körte alakú koktélparadicsom termett, és így sok paradicsomlevet csináltam. Sokkal sűrűbb és édesebb, mint a piros. Kicsit furcsa látvány, de az íze viszont fenséges!!:))

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paradicsomszószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...