r
Nosalty Logó

Paradicsomos húsgombóc Halloweenra

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Paradicsomos húsgombóc Halloweenra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsgombóchoz

A mártáshoz

Összesen 426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsgombóchoz

A mártáshoz

Összesen 1703 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsgombóchoz

A mártáshoz

Összesen 82 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1591.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    425 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1452 micro
  • β-karotin
    4082 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    20843 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    133.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6367.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1696 mg
  • Nátrium
    3682 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1699.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1709 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    5806 micro
  • β-karotin
    16330 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    83371 micro
  • Lut-zea
    1652 micro
Összesen 1703 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    275 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3953 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. Először a húsgombócokat készítjük el. Egy tálba rakjuk az apróra vágott vöröshagymát, a kis kockákra vágott kenyeret, húst, tojást, apróra vágott fokhagymát, zöldség zöldjét, majd fűszerezzük, és jól összekeverjük.
  2. 12 darab gombócot formázunk belőle, és mindegyik tetejébe egy-egy olívabogyót nyomunk.
  3. Tepsibe vagy hőálló tálba rakjuk, aláöntünk egy kis vizet, lefedjük fóliával és kb 190 fokon (nem hőlégkeveréses) kb 30 perc alatt megsütjük-dinszteljük.
  4. Ha kész, levesszük a fóliát, és megpirítjuk egy kicsit.
  5. Időközben elkészítjük a mártást. Egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot és a lereszelt sárgarépát, az egészben hagyott fokhagymagerezdeket, és ha kell egy kis vizet aláöntve dinszteljük, míg a sárgarépa meg nem puhul.
  6. Hozzáadjuk a paradicsombefőttet, a zellerzöldet, cukrot és fűszerezzük, majd rotyogtatjuk még egy kicsit.
  7. A kész húsgombócokat belerakjuk a mártásba és tésztával vagy burgonyapürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6947
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halloweenra eddig csak sós és édes sütiket láttam, gondoltam kellene készíteni valami fő fogást is, ez lett belőle. Sikerem volt vele.

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...