r
Nosalty Logó

Paradicsomos-gorgonzolás sertésszelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Paradicsomos-gorgonzolás sertésszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A mártáshoz

A hús elősütéséhez

A forma kikenéséhez

Összesen 864 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A mártáshoz

A hús elősütéséhez

A forma kikenéséhez

Összesen 1726 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A mártáshoz

A hús elősütéséhez

A forma kikenéséhez

Összesen 182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2199.5 g
  • Cink
    103 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 864 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    136.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4399 g
  • Cink
    206 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    2195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 1726 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2919 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A mártáshoz

A hús elősütéséhez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A mártáshoz

  1. A kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd 1 ek olívaolajban üvegesre dinszteljük.
  2. Felöntjük a paradicsommal és a tejszínnel, belemorzsoljuk a gorgonzolát, sóval, borssal és zsályával ízesítjük. Felfőzzük.
  3. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk a lisztben. A maradék olívaolajban oldalanként 2-2 percig elősütjük.
  4. A mártás felét egy vajjal kikent tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük a hússzeleteket, ráöntjük a maradék mártást.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 90 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2722
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mártást ízesíthetjük ízlés szerint egy kis cayenne borssal is.

Hozzávalók

A mártáshoz

A hús elősütéséhez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...