r
Nosalty Logó

Paradicsomos fűszeres karaj

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szega
Paradicsomos fűszeres karaj
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

920
Kalória
80.1g
Fehérje
17.5g
Szénhidrátok
57.6g
Zsír
467.7g
Víz
283g
Koleszterin
4g
Rost
9.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1839 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3353 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    1454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    467.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    16211 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 920 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.3 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6706 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1427 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1950 mg
  • Nátrium
    2907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    935.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    760 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1386 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    32421 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1839 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2203 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a hagymát, fokhagymát. A hagymát félbe, majd szeletekbe, a fokhagymát vékony szeletekbe vágjuk. A sajtot (használhatunk különlegesebb, pl. cheddar sajtot is) lereszeljük. A paradicsomot felkockázzuk. A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk.
  2. Fogunk egy nagyobb serpenyőt, és felforrósítjuk. Ha elég meleg már (kezünket a serpenyő fölé téve ellenőrizzük) beleöntünk egy kevés olívaolajat, és belefektetjük a hússzeleteket. Pörc anyagot képezünk rá, nem mozgatjuk a hússzeleteket, hagyjuk őket pirulni egy pár percig, majd megforgatjuk. Kb. egy 10 percig pirítjuk a húsokat, majd kivesszük a serpenyőből.
  3. Hozzáöntünk a serpenyőhöz még egy kis olívaolajat, majd megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Az elején rászórunk egy kis sót, hogy levet engedjen, így nem fog odaégni.
  4. Levesszük a tűzről, megszórjuk a fűszerekkel, majd visszatesszük a lángra, és jól összekeverjük.
  5. Felöntjük a paradicsomszósszal és az alaplével. (Én zöldség alaplét használtam, de pl. csirkehús alaplé is jó, vagy végső esetben lefőzünk egy kockát, és azzal öntjük föl.) Beleszórjuk a sajtot is, és ezzel együtt is jól összekeverjük.
  6. Visszahelyezzük a húst, kicsit összeforraljuk, majd így ahogy van, mehet be a sütőbe. 200 fokon kb. 30-40 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy főzőműsor receptjét módosítottam, szerintem így finomabb is lett. Intenzív, fűszeres ízű. A fahéjtól nem kell félni, nem lesz tőle édes, de pikánsabbá, kicsit indiaiassá teszi a szószt. A koriandermaggal óvatosan bánjunk, mert egy nagyon jellegzetes és intenzív fűszer. A szerecsendió elhanyagolható, helyette kísérletezhetünk más fűszerrel, esetleg római köménnyel. Egy ember szerintem simán megesz 2 szelet húst, úgyhogy a recept két főre van tervezve, e szerint szorozzuk fel vagy le a dolgokat. Az alapléből meg a paradicsomszószból lehet picit többet használni, ha úgy érezzük, mert sütés közben elpárolog, és ha kilóg a hús, akkor kicsit kiszáradhat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!