r
Nosalty Logó

Paradicsomos fűszeres karaj

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szega
Paradicsomos fűszeres karaj
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

920
Kalória
80.1g
Fehérje
17.5g
Szénhidrátok
57.6g
Zsír
467.7g
Víz
283g
Koleszterin
4g
Rost
9.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1839 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3353 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    1454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    467.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    16211 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 920 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.3 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6706 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1427 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1950 mg
  • Nátrium
    2907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    935.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    760 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1386 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    32421 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1839 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2203 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a hagymát, fokhagymát. A hagymát félbe, majd szeletekbe, a fokhagymát vékony szeletekbe vágjuk. A sajtot (használhatunk különlegesebb, pl. cheddar sajtot is) lereszeljük. A paradicsomot felkockázzuk. A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk.
  2. Fogunk egy nagyobb serpenyőt, és felforrósítjuk. Ha elég meleg már (kezünket a serpenyő fölé téve ellenőrizzük) beleöntünk egy kevés olívaolajat, és belefektetjük a hússzeleteket. Pörc anyagot képezünk rá, nem mozgatjuk a hússzeleteket, hagyjuk őket pirulni egy pár percig, majd megforgatjuk. Kb. egy 10 percig pirítjuk a húsokat, majd kivesszük a serpenyőből.
  3. Hozzáöntünk a serpenyőhöz még egy kis olívaolajat, majd megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Az elején rászórunk egy kis sót, hogy levet engedjen, így nem fog odaégni.
  4. Levesszük a tűzről, megszórjuk a fűszerekkel, majd visszatesszük a lángra, és jól összekeverjük.
  5. Felöntjük a paradicsomszósszal és az alaplével. (Én zöldség alaplét használtam, de pl. csirkehús alaplé is jó, vagy végső esetben lefőzünk egy kockát, és azzal öntjük föl.) Beleszórjuk a sajtot is, és ezzel együtt is jól összekeverjük.
  6. Visszahelyezzük a húst, kicsit összeforraljuk, majd így ahogy van, mehet be a sütőbe. 200 fokon kb. 30-40 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy főzőműsor receptjét módosítottam, szerintem így finomabb is lett. Intenzív, fűszeres ízű. A fahéjtól nem kell félni, nem lesz tőle édes, de pikánsabbá, kicsit indiaiassá teszi a szószt. A koriandermaggal óvatosan bánjunk, mert egy nagyon jellegzetes és intenzív fűszer. A szerecsendió elhanyagolható, helyette kísérletezhetünk más fűszerrel, esetleg római köménnyel. Egy ember szerintem simán megesz 2 szelet húst, úgyhogy a recept két főre van tervezve, e szerint szorozzuk fel vagy le a dolgokat. Az alapléből meg a paradicsomszószból lehet picit többet használni, ha úgy érezzük, mert sütés közben elpárolog, és ha kilóg a hús, akkor kicsit kiszáradhat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!