Paradicsomos fűszeres karaj
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szega
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
250g sertés rövidkaraj415 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g paradicsomszósz24 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
Összesen
920
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
200g paradicsomszósz48 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
Összesen
1839
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
11.5g vöröshagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
13.6g trappista sajt48 kcal
-
12.2g paradicsom2 kcal
-
56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
13.6g paradicsomszósz3 kcal
-
13.6g zöldség alaplé1 kcal
Összesen
125
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.1 g
Zsír
-
Összesen 57.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 283 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3353 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 713 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 975 mg
-
Nátrium 1454 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 467.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 380 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 318 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 693 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 16211 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
920
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160.3 g
Zsír
-
Összesen 115.2 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 566 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6706 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 1427 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 1950 mg
-
Nátrium 2907 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 935.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 760 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 147 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 360 mg
-
Retinol - A vitamin: 636 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 1386 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 32421 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
1839
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2203 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
20 dkg trappista sajt
-
1 nagy db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
2 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
-
1 kávéskanál koriandermag
-
1 kávéskanál fahéj
-
2 csipet szerecsendió
-
2 dl paradicsomszósz
-
2 dl zöldség alaplé
Elkészítés
- Megpucoljuk a hagymát, fokhagymát. A hagymát félbe, majd szeletekbe, a fokhagymát vékony szeletekbe vágjuk. A sajtot (használhatunk különlegesebb, pl. cheddar sajtot is) lereszeljük. A paradicsomot felkockázzuk. A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk.
- Fogunk egy nagyobb serpenyőt, és felforrósítjuk. Ha elég meleg már (kezünket a serpenyő fölé téve ellenőrizzük) beleöntünk egy kevés olívaolajat, és belefektetjük a hússzeleteket. Pörc anyagot képezünk rá, nem mozgatjuk a hússzeleteket, hagyjuk őket pirulni egy pár percig, majd megforgatjuk. Kb. egy 10 percig pirítjuk a húsokat, majd kivesszük a serpenyőből.
- Hozzáöntünk a serpenyőhöz még egy kis olívaolajat, majd megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Az elején rászórunk egy kis sót, hogy levet engedjen, így nem fog odaégni.
- Levesszük a tűzről, megszórjuk a fűszerekkel, majd visszatesszük a lángra, és jól összekeverjük.
- Felöntjük a paradicsomszósszal és az alaplével. (Én zöldség alaplét használtam, de pl. csirkehús alaplé is jó, vagy végső esetben lefőzünk egy kockát, és azzal öntjük föl.) Beleszórjuk a sajtot is, és ezzel együtt is jól összekeverjük.
- Visszahelyezzük a húst, kicsit összeforraljuk, majd így ahogy van, mehet be a sütőbe. 200 fokon kb. 30-40 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 18561
- Feltöltés dátuma: 2014. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szega
16 recept
Egy főzőműsor receptjét módosítottam, szerintem így finomabb is lett. Intenzív, fűszeres ízű. A fahéjtól nem kell félni, nem lesz tőle édes, de pikánsabbá, kicsit indiaiassá teszi a szószt. A koriandermaggal óvatosan bánjunk, mert egy nagyon jellegzetes és intenzív fűszer. A szerecsendió elhanyagolható, helyette kísérletezhetünk más fűszerrel, esetleg római köménnyel. Egy ember szerintem simán megesz 2 szelet húst, úgyhogy a recept két főre van tervezve, e szerint szorozzuk fel vagy le a dolgokat. Az alapléből meg a paradicsomszószból lehet picit többet használni, ha úgy érezzük, mert sütés közben elpárolog, és ha kilóg a hús, akkor kicsit kiszáradhat.