r
Nosalty Logó

Paradicsomos bélszín

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kattika
Paradicsomos bélszín
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8629 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 356 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3370.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1556 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1034.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1602 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    34517 micro
  • Lut-zea
    3064 micro
Összesen 1424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2505 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymár és a fokhagymát felaprítjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk és kevés olajban dinszteljük.
  2. Eközben megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk a gombát.
  3. Mikor üvegesre dinsztelődtek a hagymák, hozzáadjuk a paradicsompasztát, a fűszereket, kb 1 dl vizet és a gombaszeleteket, majd még pár percig főzzük, és levesszük a tűzről.
  4. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsózzuk, a cukkinit meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk.
  5. Egy tűzálló tál aljába öntjük a paradicsomos-gombás szószt, ráhelyezzük a hússzeleteket, erre a cukkini karikákat, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet leöntjük tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Alufóliával letakarjuk, és lerben kb. 35-40 percet pároljuk, majd levesszük az alufóliát, hogy szépen piruljon meg a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2675
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 08.

Ajánló

Mi vegyes párolt zöldségkörettel ettük, de evés közben rájöttünk, hogy egytálételként is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kattika 126 recept

Ez a recept  úgy született, hogy "lássuk csak, mi is van itthon, amit fel lehet/fel kéne használni...":)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...