r
Nosalty Logó

Panna cotta gyümölcsös glazúrral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Panna cotta gyümölcsös glazúrral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A panna cottához

A gazúrhoz

A gyümölcsszínezéshez

Összesen 879 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A panna cottához

A gazúrhoz

A gyümölcsszínezéshez

Összesen 5274 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A panna cottához

A gazúrhoz

A gyümölcsszínezéshez

Összesen 291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 879 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    269 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3851.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1610 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    674.1 g
  • Cukor
    668 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    687.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1566 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1528 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 5274 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

A panna cottához

A gazúrhoz

A gyümölcsszínezéshez

  • 100 g szeder (málna, riblizli, citom és kurkuma, sárgarépalé)
  • 4 ek cukor

Elkészítés

A panna cottához

  1. A tejszínt a tejjel forrásig melegítjük, felolvasztjuk benne a cukrot, beledobjuk egy fél citrom vékonyan lehámozott héját, egy rúd vanília kikapart magját és a rudat is külön.
  2. Beáztatjuk a zselatinlapokat hideg vízbe kb. 5 percre, majd jól kinyomkodva simára keverjük az ízesített tejszínben, amiből korábban kivettük a citromhéjat és a vanília rúdját.
  3. Ha picit hűlt, hideg vízzel kiöblített formákba öntjük, és így mehet a hűtőbe dermedni.

A gazúrhoz

  1. Elkészítjük a glazúrt. A zselatinport kevés vízzel elkeverve pihentetjük. A fehér csokit kockákba törjük, vagy késsel vékonyabb csíkokba vágjuk.
  2. Aztán vízben melegítés közben feloldjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a sűrített tejet, ezzel melegítjük tovább, nem kell forralni.
  3. A megduzzadt zselatint kézi habverővel beledolgozzuk a keverékbe. Végül a csokit hozzáadjuk a sűrített tejes keverékhez, és simára dolgozzuk benne, hagyjuk kicsit hűlni.

A gyümölcsszínezéshez

  1. Közben bármilyen színes gyümölcsöt – lila: szeder vagy áfonya, piros: ribizli vagy málna, és eper, sárga: ciromlé és kurkuma, narancssárga: répalé és narancslé – cukorral felfőzünk, és besűrítünk, ezt adjuk a gazúrhoz.
  2. Ha zöld öntetet készítenénk, akkor egy csapott teáskanál matchát vagy fügelevélport, kék esetén spirulinaport keverjünk a glazúrba.
  3. Tálaláskor a panna cottát meleg vízbe állítjuk fél percre, majd kiborítjuk a formából tányérokra, és leöntjük a már majdnem teljesen kihűlt, gyümölccsel színezett glazúrral, frissen szelt gyümölcsökkel díszítjük. Jó étvágyat hozzá!
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 50
  • 7 napos nézettség: 655
  • Össznézettség: 633
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 13.

Ajánló

Nem csak nyáron finom a panna cotta, az év bármely szakában rendelkezésedre gyümölcs, akár fagyasztott formában is alkalmazhatod.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Készíts panna cottát színes öntetekkel természetesen! Bármilyen gyümölcs színét alkalmazhatod, ha tükörglazúrba kevered, a fő, hogy magokat ne hagyj benne.

Hozzávalók

A panna cottához

A gazúrhoz

A gyümölcsszínezéshez

Címlapról ajánljuk

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Így készíts 1 olcsó töltelékből 3 házias, káposztás süteményt

A káposztát sokan lenézik, „szegények zöldségének” titulálják – mindezt teljesen jogtalanul. Mint oly’ sok más alapanyag esetében, a lila és fehér fejeknél is igaz, hogy meg kell tanulnunk őket helyesen elkészíteni ahhoz, hogy igazán megszerethessük őket. Ezt pedig érdemes olyan területen kezdeni, ami alapvetően szimpatikusabb: például a káposztás süteményeknél!

Lakos Benedek

További cikkek