r
Nosalty Logó

Panna cotta gyümölcsös glazúrral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Panna cotta gyümölcsös glazúrral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A panna cottához

A gazúrhoz

A gyümölcsszínezéshez

Összesen 879 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A panna cottához

A gazúrhoz

A gyümölcsszínezéshez

Összesen 5274 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A panna cottához

A gazúrhoz

A gyümölcsszínezéshez

Összesen 291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 879 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    269 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3851.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1610 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    674.1 g
  • Cukor
    668 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    687.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1566 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1528 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 5274 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

A panna cottához

A gazúrhoz

A gyümölcsszínezéshez

  • 100 g szeder (málna, riblizli, citom és kurkuma, sárgarépalé)
  • 4 ek cukor

Elkészítés

A panna cottához

  1. A tejszínt a tejjel forrásig melegítjük, felolvasztjuk benne a cukrot, beledobjuk egy fél citrom vékonyan lehámozott héját, egy rúd vanília kikapart magját és a rudat is külön.
  2. Beáztatjuk a zselatinlapokat hideg vízbe kb. 5 percre, majd jól kinyomkodva simára keverjük az ízesített tejszínben, amiből korábban kivettük a citromhéjat és a vanília rúdját.
  3. Ha picit hűlt, hideg vízzel kiöblített formákba öntjük, és így mehet a hűtőbe dermedni.

A gazúrhoz

  1. Elkészítjük a glazúrt. A zselatinport kevés vízzel elkeverve pihentetjük. A fehér csokit kockákba törjük, vagy késsel vékonyabb csíkokba vágjuk.
  2. Aztán vízben melegítés közben feloldjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a sűrített tejet, ezzel melegítjük tovább, nem kell forralni.
  3. A megduzzadt zselatint kézi habverővel beledolgozzuk a keverékbe. Végül a csokit hozzáadjuk a sűrített tejes keverékhez, és simára dolgozzuk benne, hagyjuk kicsit hűlni.

A gyümölcsszínezéshez

  1. Közben bármilyen színes gyümölcsöt – lila: szeder vagy áfonya, piros: ribizli vagy málna, és eper, sárga: ciromlé és kurkuma, narancssárga: répalé és narancslé – cukorral felfőzünk, és besűrítünk, ezt adjuk a gazúrhoz.
  2. Ha zöld öntetet készítenénk, akkor egy csapott teáskanál matchát vagy fügelevélport, kék esetén spirulinaport keverjünk a glazúrba.
  3. Tálaláskor a panna cottát meleg vízbe állítjuk fél percre, majd kiborítjuk a formából tányérokra, és leöntjük a már majdnem teljesen kihűlt, gyümölccsel színezett glazúrral, frissen szelt gyümölcsökkel díszítjük. Jó étvágyat hozzá!
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 1470
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 13.

Ajánló

Nem csak nyáron finom a panna cotta, az év bármely szakában rendelkezésedre gyümölcs, akár fagyasztott formában is alkalmazhatod.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Készíts panna cottát színes öntetekkel természetesen! Bármilyen gyümölcs színét alkalmazhatod, ha tükörglazúrba kevered, a fő, hogy magokat ne hagyj benne.

Hozzávalók

A panna cottához

A gazúrhoz

A gyümölcsszínezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...