Pankomorzsás tőkehalfilé hasábburgonyával és zöldfűszeres remuláddal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 32% Zsír
Rántott hal
-
150g tőkehalfilé123 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
75g panko296 kcal
-
50g kukoricaliszt182 kcal
Remulád
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g csemegeuborka19 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
45g metélőhagyma14 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
7g kapribogyó1 kcal
-
10g tejföl20 kcal
Sült burgonya
-
200g burgonya116 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
-
0g só0 kcal
Tálalás
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
3151
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 32% Zsír
Rántott hal
-
600g tőkehalfilé492 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
300g panko1185 kcal
-
200g kukoricaliszt726 kcal
Remulád
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1g almaecet0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
320g csemegeuborka75 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
180g metélőhagyma54 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
26g kapribogyó6 kcal
-
40g tejföl79 kcal
Sült burgonya
-
800g burgonya462 kcal
-
850g napraforgó olaj7514 kcal
-
0g só0 kcal
Tálalás
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
12598
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 32% Zsír
Rántott hal
-
15.1g tőkehalfilé12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
7.5g panko30 kcal
-
18 kcal
Remulád
-
1g tojássárgája3 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
4.3g napraforgó olaj38 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2 kcal
-
4.5g kapor2 kcal
-
4.5g metélőhagyma1 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.7g kapribogyó0 kcal
-
1g tejföl2 kcal
Sült burgonya
-
20.1g burgonya12 kcal
-
21.4g napraforgó olaj189 kcal
-
0g só0 kcal
Tálalás
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
316
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.5 g
Zsír
-
Összesen 272.1 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 97 g
-
Koleszterin 359 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2533 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 454 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 835 mg
-
Nátrium 906 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 396.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 466 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 107 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 304 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 362 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1763 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1141 micro
Összesen
3151
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 221.9 g
Zsír
-
Összesen 1088.5 g
-
Telített zsírsav 153 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 492 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 389 g
-
Koleszterin 1436 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10132 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 383 mg
-
Kálcium 1814 mg
-
Vas 61 mg
-
Magnézium 881 mg
-
Foszfor 3339 mg
-
Nátrium 3624 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 520 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 1584.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1862 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 428 mg
-
C vitamin: 451 mg
-
D vitamin: 462 micro
-
K vitamin: 1216 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1463 micro
-
Kolin: 1447 mg
-
Retinol - A vitamin: 579 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 7053 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4564 micro
Összesen
12598
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
316
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Rántott hal
-
60 dkg tőkehalfilé
-
2 csipet só
-
1 csipet bors
-
4 db tojás
-
30 dkg panko
-
20 dkg kukoricaliszt
Remulád
-
2 db tojássárgája
-
1 teáskanál mustár
-
1 kk almaecet
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
8 db csemegeuborka
-
1 csokor kapor
-
1 csokor metélőhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
2 ek kapribogyó
-
2 ek tejföl
Sült burgonya
Tálalás
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
Rántott hal
- A halfiléket megmossuk, és szeletekre vágjuk.
- A halszeleteket hagyományosan panírozzuk: megforgatjuk őket kukoricalisztben, majd felvert sós-borsos tojásba mártjuk, végül pedig meghempergetjük őket a pankomorzsában.
- Sütésig hűtőbe tesszük állni, addig elkészítjük a zöldfűszeres remuládot.
Remulád
- Válasszunk szét két tojást. A fehérjékre most nem lesz szükségünk, félretehetjük süteményekhez, habcsókhoz, vagy akár le is fagyaszthatjuk őket.
- A sárgájákat keverjük el a sóval, borssal, mustárral és ecettel, majd folyamatos kevergetés mellett, lassan és odafigyeléssel, vékony sugárban csurgassuk hozzá a napraforgóolajat.
- Miután felvette az olajat (kb. 2-2,5 decit), kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsük még sóval, ecettel vagy akár egy kevés cukorral. Mindenki kóstolt már majonézt, szóval nagyjából be lehet lőni, milyen ízvilágúnak kellene lennie. Az így készült majonéz hűtőben tárolva kb. 2 napig fogyasztható.
- A zöldfűszereket, a csemegeuborkát és kapribogyót felaprítjuk. A lényeg, hogy minél apróbbra és finomabbra vágjuk a hozzávalókat, így lesz gazdag, enyhén darabos a mártás állaga.
- Hozzáadjuk őket a majonézhez, majd sózzuk, borsozzuk, lazítjuk egy kevés tejföllel, és hozzáreszeljük egy citrom héját is.
- Tálalásig hűtőbe tesszük.
Sült burgonya
- A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, egyforma hasábokra vagdossuk, majd vízbe tesszük, hogy darabolás közben ne barnuljon meg.
- Leöntjük róla a vizet, és szárazra töröljük.
- Az olajat egy nagy serpenyőben vagy lábosban felhevítjük (kb. 170 fokosra), majd 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük benne a krumplinkat.
- Papírtörlővel bélelt tálba szedjük a lecsepegtetett burgonyát, majd ízlés szerint sózzuk.
- Jöhetnek a halak, amelyeket kizárólag a burgonya után sütünk ki a forró napraforgóolajban, méghozzá azért, hogy az olaj ne legyen morzsás, és ne vegye át a hal ízét. Így az olajat többször is fel tudjuk használni.
Tálalás
- A frissen elkészült halakat a sült burgonyával és a behűtött remuláddal tálaljuk. Zöldfűszerrel díszíthetjük.
- Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 2281
- Feltöltés dátuma: 2021. március 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Vénusz
78 recept
A fish and chipset rengetegen szeretik, mi most azonban még jobban megextrázzuk: a halat pankomorzsába panírozzuk, amitől még ropogósabb és gusztább lesz a bundája! Hozzá szintén ropogósra sült hasábburgonyát készítünk és friss, zöldfűszeres remuládot. Szerintünk megunhatatlan, mindenképp próbáljátok ki Ti is!