r
Nosalty Logó

Pankomorzsás tőkehalfilé hasábburgonyával és zöldfűszeres remuláddal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vénusz
Pankomorzsás tőkehalfilé hasábburgonyával és zöldfűszeres remuláddal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Rántott hal

Remulád

Sült burgonya

Tálalás

3151
Kalória
55.5g
Fehérje
130g
Szénhidrátok
272.1g
Zsír
396.1g
Víz
358.9g
Koleszterin
12.5g
Rost
8.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Rántott hal

Remulád

Sült burgonya

Tálalás

Összesen 3151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Rántott hal

Remulád

Sült burgonya

Tálalás

Összesen 12598 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Rántott hal

Remulád

Sült burgonya

Tálalás

Összesen 316 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    272.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2533 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    396.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    304 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1763 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 3151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.9 g

Zsír

  • Összesen
    1088.5 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    492 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    389 g
  • Koleszterin
    1436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10132 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    383 mg
  • Kálcium
    1814 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    881 mg
  • Foszfor
    3339 mg
  • Nátrium
    3624 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    1584.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1862 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    428 mg
  • C vitamin:
    451 mg
  • D vitamin:
    462 micro
  • K vitamin:
    1216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1463 micro
  • Kolin:
    1447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    579 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    7053 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4564 micro
Összesen 12598 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

Rántott hal

  1. A halfiléket megmossuk, és szeletekre vágjuk.
  2. A halszeleteket hagyományosan panírozzuk: megforgatjuk őket kukoricalisztben, majd felvert sós-borsos tojásba mártjuk, végül pedig meghempergetjük őket a pankomorzsában.
  3. Sütésig hűtőbe tesszük állni, addig elkészítjük a zöldfűszeres remuládot.

Remulád

  1. Válasszunk szét két tojást. A fehérjékre most nem lesz szükségünk, félretehetjük süteményekhez, habcsókhoz, vagy akár le is fagyaszthatjuk őket.
  2. A sárgájákat keverjük el a sóval, borssal, mustárral és ecettel, majd folyamatos kevergetés mellett, lassan és odafigyeléssel, vékony sugárban csurgassuk hozzá a napraforgóolajat.
  3. Miután felvette az olajat (kb. 2-2,5 decit), kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsük még sóval, ecettel vagy akár egy kevés cukorral. Mindenki kóstolt már majonézt, szóval nagyjából be lehet lőni, milyen ízvilágúnak kellene lennie. Az így készült majonéz hűtőben tárolva kb. 2 napig fogyasztható.
  4. A zöldfűszereket, a csemegeuborkát és kapribogyót felaprítjuk. A lényeg, hogy minél apróbbra és finomabbra vágjuk a hozzávalókat, így lesz gazdag, enyhén darabos a mártás állaga.
  5. Hozzáadjuk őket a majonézhez, majd sózzuk, borsozzuk, lazítjuk egy kevés tejföllel, és hozzáreszeljük egy citrom héját is.
  6. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Sült burgonya

  1. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, egyforma hasábokra vagdossuk, majd vízbe tesszük, hogy darabolás közben ne barnuljon meg.
  2. Leöntjük róla a vizet, és szárazra töröljük.
  3. Az olajat egy nagy serpenyőben vagy lábosban felhevítjük (kb. 170 fokosra), majd 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük benne a krumplinkat.
  4. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük a lecsepegtetett burgonyát, majd ízlés szerint sózzuk.
  5. Jöhetnek a halak, amelyeket kizárólag a burgonya után sütünk ki a forró napraforgóolajban, méghozzá azért, hogy az olaj ne legyen morzsás, és ne vegye át a hal ízét. Így az olajat többször is fel tudjuk használni.

Tálalás

  1. A frissen elkészült halakat a sült burgonyával és a behűtött remuláddal tálaljuk. Zöldfűszerrel díszíthetjük.
  2. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 30 perc

A fish and chipset rengetegen szeretik, mi most azonban még jobban megextrázzuk: a halat pankomorzsába panírozzuk, amitől még ropogósabb és gusztább lesz a bundája! Hozzá szintén ropogósra sült hasábburgonyát készítünk és friss, zöldfűszeres remuládot. Szerintünk megunhatatlan, mindenképp próbáljátok ki Ti is!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!