r
Nosalty Logó

Palócleves Katrintól

Katrin
Palócleves Katrintól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

441
Kalória
24.6g
Fehérje
10.7g
Szénhidrát
33.5g
Zsír
568.9g
Víz
152.3g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1767 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    568.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 441 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    134 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    609 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4658.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    2882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    2275.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1039 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2275 micro
Összesen 1767 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 64 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, a fokhagymát és a csirkehúst összekockázzuk, majd az olajon a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük, s rászórjuk a pirospaprikát, majd rádobjuk a csirkehúst, a sót és a többi fűszert is hozzászórjuk, s pörköltet készítünk belőle kb. 3 dl vízzel.
  2. Ha kb. félig megpuhult a hús, akkor hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a fennmaradó 1,2 liter vízzel.
  3. Ha megfőtt minden, a tejfölt a liszttel összekeverjük, majd 1 merőkanálnyit beleöntünk a leves levéből, s villával jó csomómentesre elkeverjük.
  4. Félrehúzzuk a lábost, s teaszűrő segítségével beleöntjük ezt a levesbe, s jól megkevergetjük.
  5. A lábost visszatesszük a tűzhelyre, s forrástól számítva kb. 8-10 percig keverjük, s el is készül a levesünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

Itt a zöldbabszezon, most érdemes ilyen laktató levest főzni. Ugyan fagyasztottból is finom, de frissből még finomabb...

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...