Palócleves ahogy Katharosz készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
125g sertéshús208 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
125g zöldbab34 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
455
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g sertéshús830 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
500g zöldbab136 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
1818
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
14.4g sertéshús24 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.9g zöldpaprika0 kcal
-
5.8g paradicsom1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.4g sertészsír4 kcal
-
14.4g zöldbab4 kcal
-
4.6g sárgarépa2 kcal
-
2.6g fehérrépa2 kcal
-
4.3g tejföl9 kcal
-
4.3g főzőtejszín6 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
43.2g víz0 kcal
Összesen
53
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 885.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 430 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 752 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 470 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 1374 micro
-
β-karotin 3913 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1119 micro
Összesen
455
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.8 g
Zsír
-
Összesen 105.6 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 475 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3543.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 700 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 1721 mg
-
Nátrium 585 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.5 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 3007.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1882 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 180 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 255 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 293 micro
-
Kolin: 458 mg
-
Retinol - A vitamin: 334 micro
-
α-karotin 5498 micro
-
β-karotin 15652 micro
-
β-crypt 255 micro
-
Likopin 5147 micro
-
Lut-zea 4474 micro
Összesen
1818
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 158 micro
-
β-karotin 451 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 148 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 db zöldpaprika
-
2 db paradicsom
-
2 db babérlevél
-
1 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
tárkony ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
50 dkg zöldbab
-
2 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1.5 dl tejföl
-
1.5 dl főzőtejszín
-
1.5 l víz
Elkészítés
- Pörkölt alapot készítünk: az apróra vágott, kissé megsózott hagymát a zsiradékon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a kockára vágott húst és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
- Megszórjuk a pirospaprikával, átforgatjuk, rádobjuk az apró kockára vágott hámozott paradicsomot, és a szintén kockára vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát, végül fűszerezzük: só, bors, pirosarany, ételízesítő.
- Az egészet átforgatjuk, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.
- Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott zöldbabot, a karikára vágott zöldségeket, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a tárkonyt ízlés szerint, és ha szükséges utánízesítjük, készre főzzük.
- Közben a tejfölt és a tejszínt elkeverjük, majd a levesből egy merőkanálnyit hozzáadva hőkiegyenlítést végzünk, elkeverjük és a leveshez adjuk, kiforraljuk, végül ízlés szerint pár csepp citrommal beállítjuk az ízét.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 294
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 48348
- Feltöltés dátuma: 2013. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Finom, egytálételnek is beillő leves.