r
Nosalty Logó

Paleo töltött paprika

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Paleo töltött paprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2249 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2698.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    1943 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    2775 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    74699 micro
  • Lut-zea
    1783 micro
Összesen 563 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.6 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    777 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10793.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    7774 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    3574.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1204 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1383 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    872 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    11102 micro
  • β-crypt
    341 micro
  • Likopin
    298795 micro
  • Lut-zea
    7132 micro
Összesen 2249 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    6755 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a két hagymát, és kókuszolajon üvegesre pirítjuk.
  2. Az aprítógépben rizses méretűre vágott, kb. harmad fej karfiolt hozzáadjuk a hagymához, és néhány kanál vízzel pár percig fedő alatt pároljuk.
  3. A lábast elvesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, hozzáadjuk a darált húst, a két tojást, sót, borsot ízlés szerint, az apróra vágott petrezselymet, három kövér gerezd fokhagymát és egy lapos evőkanál pirospaprikát. Mindezt jól összekeverjük, és meg is van a töltelék.
  4. A paprikákat kicsumázzuk, megtisztítjuk a magoktól, és jó alaposan megtöltjük a töltelékkel. Nem kell lazán, vagy lyukat hagyni benne, hiszen a karfiol nem fog megdagadni... :)
  5. A három doboz 500 g-os olasz passzírozott paradicsomot egy nagyobb lábasban felöntjük az egy liter 100%-os paradicsomlével, így tökéletes lesz az állaga. Sózzuk, és belerakjuk egy zeller zöldjét az ízesítés kedvéért (ezt a végén ki lehet dobni). Ha nincs zellerzöld, egy felvágott zeller is megteszi. Adhatunk hozzá még egy kis eritritet is édesítésnek - én két evőkanállal raktam bele.
  6. A paradicsomos szószba óvatosan beletesszük a töltött paprikákat (és a gombócokat, ha maradt még hús), és fedő alatt, közepes-alacsony lángon forrástól számított egy órán keresztül főzzük.
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12011
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kezdő paleosként nem találtam az interneten olyan rizsmentes töltött paprika receptet, ami fedte volna az elképzeléseimet, ezért kénytelen voltam kikísérletezni a sajátomat. És ez mindjárt elsőre olyan finomra sikeredett, hogy a gyerekek észre se vették a különbséget az eredetihez képest! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...