r
Nosalty Logó

Paleo húsos palacsinta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
edan
Paleo húsos palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A palacsintatésztához

A húsraguhoz

A tetejéhez

Összesen 448 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A palacsintatésztához

A húsraguhoz

A tetejéhez

Összesen 1789 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A palacsintatésztához

A húsraguhoz

A tetejéhez

Összesen 104 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2615 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    1591 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1706 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6778 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 448 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10459.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1471 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    2132 mg
  • Nátrium
    6363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1272.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1152 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    178 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6824 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    27112 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 1789 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1574 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A húsraguhoz

A tetejéhez

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A palacsintához a mandulalisztet, a vizet, a tojásokat, a sót és 1 ek olajat keverjünk össze. 15 percet hagyjuk állni, majd egyenként is aláolajozva süssünk belőle 6-8 palacsintalepényt. (Nagyon törik, ezért óvatosan fordítsuk át!)
  2. A raguhoz daraboljuk fel a hagymát. A répákat és a zellert apró lyukú reszelőn reszeljük le, a fokhagymát is reszeljük le, vagy préseljük át fokhagymanyomón.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  4. A hagymát kezdjük el a zsiradékon pirítani, 2 perc után dobjuk rá a fokhagymát, a zellert és a répákat is, pirítsuk további 1percig, majd adjuk hozzá a húst is. Süssük addig, amíg egy kicsit meg nem pirul (3-4 perc).
  5. Szórjuk rá a majorannát és a sót, öntsük fel paradicsomlével és ha kell, tegyük bele a xilitet is. Főzzük 15percig, majd ha ha már nem forró, töltsük be a raguvala palacsintákat. Tekerjük fel a tésztát, és fektessük egymás mellé őketegy sütőbe helyezhető edényben.
  6. Ha marad ragu, azt oszlassuk el a tetején, szórjuk rá a sajtot és süssük addig, míg a sajt kissé meg nem pirul a palacsinták tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 15x15
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11318
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hús önmagában sem rossz, de ha a paleolit étrendet követő embernek nagyon hiányzik már egy jó kis bolognai mártásos tészta, akkor elgondolkodik a lehetőségeken...

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A húsraguhoz

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...