Paleo almás pite
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Somandi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
5g tojássárgája16 kcal
-
16g kókuszolaj145 kcal
-
11g erythritol0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g kesudió79 kcal
-
14g mandula85 kcal
-
3g tápiókaliszt9 kcal
A töltelékhez
-
125g alma59 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
15 kcal
-
4g erythritol0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A kenéshez
-
5g tojásfehérje3 kcal
Összesen
412
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
40g tojássárgája129 kcal
-
130g kókuszolaj1160 kcal
-
90g erythritol0 kcal
-
0g só0 kcal
-
115g kesudió636 kcal
-
115g mandula679 kcal
-
20g tápiókaliszt72 kcal
A töltelékhez
-
1000g alma468 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
30g erythritol0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A kenéshez
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
3290
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
7.9g kókuszolaj70 kcal
-
5.4g erythritol0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g kesudió38 kcal
-
7g mandula41 kcal
-
1.2g tápiókaliszt4 kcal
A töltelékhez
-
60.5g alma28 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
7 kcal
-
1.8g erythritol0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A kenéshez
-
2.4g tojásfehérje1 kcal
Összesen
197
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 109.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
412
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.9 g
Zsír
-
Összesen 252.1 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2930.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 454 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 718 mg
-
Foszfor 1534 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.7 g
-
Cukor 127 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 875.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 426 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 480 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 803 micro
Összesen
3290
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojássárgája
-
130 g kókuszolaj
-
90 g erythritol
-
1 csipet só
-
115 g kesudió
-
115 g mandula
A töltelékhez
-
5 közepes db alma
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
5 dkg aszalt szilva
-
3 ek erythritol
-
0.5 teáskanál gyömbér
-
1 kávéskanál fahéj
-
10 csepp vaníliaaroma
A kenéshez
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához
- A tojások sárgáját a puha kókuszolajjal, a porított eritrittel és a csipet sóval villával alaposan kikeverjük.
- Az S-késes robotgéppel finomra őröljük a kesudiót és a mandulát, majd a vajas krémhez adjuk a liszttel együtt, és villával összedolgozzuk.
- Az elkészült tésztát frissen tartó fóliába tekerjük, és berakjuk a hűtőbe 1/2 órára pihenni.
- Ezután kettéosztjuk 2/3-1/3 arányban, és a nagyobbik felét két fólia között kör alakúra nyújtjuk, majd az alsó fóliával átemeljük a formába.
- 150 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük alsó-felső sütéssel, majd grillre kapcsolunk, és további 10 perc alatt megpirítjuk a tetejét, hogy szép aranybarna legyen. Rácsra tesszük, és a tetejét meghintjük 1/2 ek porított eritrittel.
A töltelékhez
- Az almát megmossuk, kivesszük a magházat és feldaraboljuk, ezután 1/2 citrom leve és reszelt héja kerül rá.
- Az aszalványt apróra vágjuk, az egészet lábasba rakjuk, és meghintjük 3 ek eritrittel, 1/2 tk frissen reszelt gyömbérrel, 1 kk őrölt fahéjjal, és 10 csepp vanília kivonat is kerül rá. Közepes lángon, fedő alatt puhára pároljuk.
- A tölteléket hagyjuk kicsit kihűlni, és amikor langyos lesz, egyenletesen ráterítjük a tésztára, majd kinyújtjuk a maradék tésztát.
- 1 tojásfehérjét felverünk, és ecsettel megkenjük a tészta szélét, ráfektetjük a kinyújtott kört, megszurkáljuk a tetejét is, és megkenjük azt is fehérjével. Készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 22861
- Feltöltés dátuma: 2014. október 30.
Ajánló
További paleo receptjeim a blogomon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Somandi
9 recept
Ez egy Jamie Oliver adaptáció, az ősz ólmos, esős, hűvös napok beköszöntével, mi más is lehetne szívet-lelket melengetőbb, mint egy fűszeres, almás sütemény illata, mely belengi az egész házat! Az eredeti recept arányait megtartottam, csak apróbb módosításokat tettem, például az almatöltelékbe nekem hiányzott egy kis vanília és fahéj, valamint nem mazsola, hanem aszalt szilva került bele! Persze mazsolával is finom! :-)