r
Nosalty Logó

Paleo almás pite

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Somandi
Paleo almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 412 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3290 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 412 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    252.1 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2930.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    718 mg
  • Foszfor
    1534 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.7 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    875.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 3290 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a puha kókuszolajjal, a porított eritrittel és a csipet sóval villával alaposan kikeverjük.
  2. Az S-késes robotgéppel finomra őröljük a kesudiót és a mandulát, majd a vajas krémhez adjuk a liszttel együtt, és villával összedolgozzuk.
  3. Az elkészült tésztát frissen tartó fóliába tekerjük, és berakjuk a hűtőbe 1/2 órára pihenni.
  4. Ezután kettéosztjuk 2/3-1/3 arányban, és a nagyobbik felét két fólia között kör alakúra nyújtjuk, majd az alsó fóliával átemeljük a formába.
  5. 150 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük alsó-felső sütéssel, majd grillre kapcsolunk, és további 10 perc alatt megpirítjuk a tetejét, hogy szép aranybarna legyen. Rácsra tesszük, és a tetejét meghintjük 1/2 ek porított eritrittel.

A töltelékhez

  1. Az almát megmossuk, kivesszük a magházat és feldaraboljuk, ezután 1/2 citrom leve és reszelt héja kerül rá.
  2. Az aszalványt apróra vágjuk, az egészet lábasba rakjuk, és meghintjük 3 ek eritrittel, 1/2 tk frissen reszelt gyömbérrel, 1 kk őrölt fahéjjal, és 10 csepp vanília kivonat is kerül rá. Közepes lángon, fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A tölteléket hagyjuk kicsit kihűlni, és amikor langyos lesz, egyenletesen ráterítjük a tésztára, majd kinyújtjuk a maradék tésztát.
  4. 1 tojásfehérjét felverünk, és ecsettel megkenjük a tészta szélét, ráfektetjük a kinyújtott kört, megszurkáljuk a tetejét is, és megkenjük azt is fehérjével. Készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 22861
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 30.

Ajánló

További paleo receptjeim a blogomon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somandi 9 recept

Ez egy Jamie Oliver adaptáció, az ősz ólmos, esős, hűvös napok beköszöntével, mi más is lehetne szívet-lelket melengetőbb, mint egy fűszeres, almás sütemény illata, mely belengi az egész házat! Az eredeti recept arányait megtartottam, csak apróbb módosításokat tettem, például az almatöltelékbe nekem hiányzott egy kis vanília és fahéj, valamint nem mazsola, hanem aszalt szilva került bele! Persze mazsolával is finom! :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...