r
Nosalty Logó

Palacsintarózsa-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Palacsintarózsa-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

palacsinta

töltelék

öntet

tetejére

Összesen 961 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

palacsinta

töltelék

öntet

tetejére

Összesen 3852 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

palacsinta

töltelék

öntet

tetejére

Összesen 177 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1719.9 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 961 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165 g

Zsír

  • Összesen
    167.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6879.8 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1414 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1930 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.9 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    961 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    747 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1222 micro
Összesen 3852 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.3 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 177 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

palacsinta

töltelék

öntet

tetejére

Elkészítés

palacsinta

  1. A hozzávalókból csomómentes palacsintatésztát készítünk, és legalább 3 órára félretesszük, majd vékony palacsintákat sütünk.
  2. A mazsolát megmossuk, és langyos vízben áztatjuk, amíg összeérik a palacsintatészta.

töltelék

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját habosra keverjük a cukrokkal. Ezután belekeverjük a túrót és egy tojásfehérjének a keményre felvert habját. Beletesszük a kinyomkodott mazsolát és a búzadarát. Összekeverjük. A kisütött és kihűlt palacsintákat megtöltjük a túrótöltelékkel.
  2. A pitesütő tálat kivajazzuk, és a palacsintákat félbevágjuk. A fél palacsintákkal sugarasan kirakjuk a tál alját, majd a palacsintaközökbe újabb palacsinták kerülnek. Ezekre is fél-fél palacsintát teszünk. A közepét "bedugaszoljuk" egy palacsintadarabbal.

öntet

  1. A tejfölben elkeverjük a cukrokat, az egy darab tojást és a tölteléknél kimaradt tojásfehérjét. A kevergetést addig végezzük, amíg a cukor el nem olvad és az öntet folyékony nem lesz.
  2. Az öntetet kanállal rámerjük a palacsintákra ügyelve arra, hogy mindenhová jusson. Előmelegített sütőbe tesszük, és aranysárgára sütjük.

tetejére

  1. A sütőből kivett palacsinta tortát langyosra hűtjük, és meghintjük porcukorral. Tortaszeleteket vágunk belőle, amit tányérra teszünk, és kínálunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9586
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 26.

Ajánló

A töltelék masszívabb lesz, ha a búzadarával 20-30 percet hagyjuk összeérni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Palacsintarózsa-torta
Lizinka_ 604 recept

A fejtettbab-leves mellé készítettem második fogásnak. Most nem hagyományosan feltekert palacsintát készítettem natúr tejföllel tepsiben, hanem felturbóztam az öntetet, és daraboltam a palacsintát egy pitesütő tálba.

Hozzávalók

palacsinta

töltelék

öntet

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...