r
Nosalty Logó

Paella wokban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Peti
Paella wokban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alaplé

Sütés

Összesen 799 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alaplé

Sütés

Összesen 7999 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alaplé

Sütés

Összesen 82 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1017 micro
  • β-karotin
    3188 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 799 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    419.3 g

Zsír

  • Összesen
    225.5 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13617 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    524 mg
  • Kálcium
    1723 mg
  • Vas
    87 mg
  • Magnézium
    1246 mg
  • Foszfor
    5242 mg
  • Nátrium
    4727 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1051.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    6823.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3900 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    850 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    1149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    138 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3828 micro
  • Kolin:
    1372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    770 micro
  • α-karotin
    10166 micro
  • β-karotin
    31878 micro
  • β-crypt
    1172 micro
  • Likopin
    5149 micro
  • Lut-zea
    7255 micro
Összesen 7999 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    54 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Alaplé

Sütés

Elkészítés

Alaplé

  1. A csirkecsontokat és a páncélos garnélákat tegyük fel főni a vízbe. Adjuk hozzá a megpucolt zöldségeket. A hagyma és a fokhagymagerezdek mehetnek egyben, a zellergumót kockázzuk fel. A petrezselymet egészben dobtam bele. Ízesítsük sóval, borssal.
  2. Kis lángon gyöngyöztessük. Minél tovább fő, annál jobb. Itt nincs igazán kőbe vésett határ. Én körülbelül másfél órát főztem, közben előkészítettem minden mást a sütéshez. Ha csúnya hab keletkezne az alaplé tetején, azt merjük le kanállal. A levet pótolhatjuk, ha szükséges.
  3. Miután kész, a csontokat és a páncélos garnélákat ki lehet dobni. (A garnélának semmi íze nincs már ilyenkor, az mind belefőtt a lébe.)

Sütés

  1. Amíg az alaplé fő, tisztítsuk meg a vöröshagymát, és vágjuk apró kockákra. Hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk fel apróra. A répát karikázzuk fel, a kaliforniai paprikákat, paradicsomot és a zöldhagymát vágjuk 2-3 centis darabokra. Aprítsuk fel a petrezselymet.
  2. A wokban hevítsük fel a kókuszzsírt, dobjuk rá a kockákra vágott vöröshagymát, és pirítsuk üvegesre.
  3. Adjuk hozzá a paradicsomot, aprított petrezselymet és fokhagymát. Pirítsuk 1-2 percig, hogy kicsit megfonnyadjanak.
  4. Adjuk hozzá a csirkehúst, és folyamatosan keverve süssük át. Kb. 10 perc.
  5. Amikor a hús már nagyjából átsült, adjuk hozzá a zöldségeket. Fűszerezzük a sóval, borssal, sáfránnyal, és süssük tovább, amíg a zöldségek egy kicsit megfonnyadnak.
  6. Adjuk hozzá a rizst és a garnélákat, forgassuk, pirítsuk át 1-2 perc alatt. Itt vigyázni kell, hogy a rizs ne égjen oda. Öntsük fel az egészet az alaplével. Körülbelül kétszer annyi lé kell, mint rizs, tehát 10 bögre. Kis lángon, fedő alatt főzzük puhára a rizst. A rizs szépen beissza a sok folyadékot, és a végén egy száraz állagú ételt kapunk.
  7. Frissen facsart citromlével tálaljuk!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3268
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 05.

Ajánló

Az egész alapléhistória vízben feloldott leveskockákkal kiváltható, ha egyszerűsíteni és gyorsítani szeretnénk az eljárást. (Valószínűleg kevésbé autentikus ízt fog eredményezni.) Nekem ez a mennyiség nem fért el a wokomban, ezért két külön edénybe kellett szétszednem, amikor a rizst hozzáadtam. Egy egyszerű lábas is jól működik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy vettem észre, hogy a paellakészítés egy elég szabad műfaj. Ahány recepttel találkoztam eddig, annyi különféle volt. Ezért se ijedj meg az összetevők nagy mennyiségétől. Nyugodtan kihagyhatsz, hozzátehetsz hozzávalókat kedvedre. Ezt a receptet az én ízlésem és az itthon talált (maradék) hozzávalók formálták. Wok: Az igazi paellát a spanyolok egy nagy, széles, lapos, kör alakú serpenyőben, az úgynevezett paellerában készítik. Nekem ilyenem nincs, viszont a wok egy rendkívül sokoldalúan használható konyhaeszköz. Főztem már benne ázsiai "wokos" ételeket, pörköltet, chillis babot, levest. Most bizonyítottam, hogy paella késztésére is alkalmas. :) Egy spanyol barátom által minőségellenőrizve és jóváhagyva. :)

Hozzávalók

Alaplé

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...