- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
Alaplé
-
160g csirke234 kcal
-
30g garnéla21 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
7g zeller2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
400g víz0 kcal
Sütés
-
30g garnéla21 kcal
-
32g sárgarépa12 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
74g zöldhagyma14 kcal
-
20g fehérbab67 kcal
-
5 kcal
-
6 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
5g kókuszzsír40 kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
Alaplé
-
1600g csirke2339 kcal
-
300g garnéla213 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4000g víz0 kcal
Sütés
-
300g garnéla213 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
736g zöldhagyma141 kcal
-
200g fehérbab666 kcal
-
49 kcal
-
62 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11 kcal
-
1000g rizs3580 kcal
-
45g kókuszzsír401 kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
Alaplé
-
16.9g csirke25 kcal
-
3.2g garnéla2 kcal
-
0.9g vöröshagyma0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.7g zeller0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
42.2g víz0 kcal
Sütés
-
3.2g garnéla2 kcal
-
3.4g sárgarépa1 kcal
-
0.9g vöröshagyma0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
7.8g zöldhagyma1 kcal
-
2.1g fehérbab7 kcal
-
1 kcal
-
1 kcal
-
2.1g paradicsom0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
10.6g rizs38 kcal
-
0.5g kókuszzsír4 kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.9 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1361.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 524 mg
-
Nátrium 473 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 682.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 390 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 115 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 383 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1017 micro
-
β-karotin 3188 micro
-
β-crypt 117 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 726 micro
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 419.3 g
Zsír
-
Összesen 225.5 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1572 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13617 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 524 mg
-
Kálcium 1723 mg
-
Vas 87 mg
-
Magnézium 1246 mg
-
Foszfor 5242 mg
-
Nátrium 4727 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1051.8 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 93 mg
VÍZ
-
Összesen 6823.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3900 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 850 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 1149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 138 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3828 micro
-
Kolin: 1372 mg
-
Retinol - A vitamin: 770 micro
-
α-karotin 10166 micro
-
β-karotin 31878 micro
-
β-crypt 1172 micro
-
Likopin 5149 micro
-
Lut-zea 7255 micro
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 107 micro
-
β-karotin 336 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 54 micro
-
Lut-zea 77 micro
Hozzávalók
Alaplé
-
1 közepes db vöröshagyma
-
0.5 fej fokhagyma
-
só ízlés szerint
Sütés
-
4 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
0.5 fej fokhagyma
-
200 g fehérbab (egy konzerv, ez az egész mennyiséghez képest elenyésző volt, ennél tehetsz bele többet is)
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 bögre rizs
Elkészítés
Alaplé
- A csirkecsontokat és a páncélos garnélákat tegyük fel főni a vízbe. Adjuk hozzá a megpucolt zöldségeket. A hagyma és a fokhagymagerezdek mehetnek egyben, a zellergumót kockázzuk fel. A petrezselymet egészben dobtam bele. Ízesítsük sóval, borssal.
- Kis lángon gyöngyöztessük. Minél tovább fő, annál jobb. Itt nincs igazán kőbe vésett határ. Én körülbelül másfél órát főztem, közben előkészítettem minden mást a sütéshez. Ha csúnya hab keletkezne az alaplé tetején, azt merjük le kanállal. A levet pótolhatjuk, ha szükséges.
- Miután kész, a csontokat és a páncélos garnélákat ki lehet dobni. (A garnélának semmi íze nincs már ilyenkor, az mind belefőtt a lébe.)
Sütés
- Amíg az alaplé fő, tisztítsuk meg a vöröshagymát, és vágjuk apró kockákra. Hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk fel apróra. A répát karikázzuk fel, a kaliforniai paprikákat, paradicsomot és a zöldhagymát vágjuk 2-3 centis darabokra. Aprítsuk fel a petrezselymet.
- A wokban hevítsük fel a kókuszzsírt, dobjuk rá a kockákra vágott vöröshagymát, és pirítsuk üvegesre.
- Adjuk hozzá a paradicsomot, aprított petrezselymet és fokhagymát. Pirítsuk 1-2 percig, hogy kicsit megfonnyadjanak.
- Adjuk hozzá a csirkehúst, és folyamatosan keverve süssük át. Kb. 10 perc.
- Amikor a hús már nagyjából átsült, adjuk hozzá a zöldségeket. Fűszerezzük a sóval, borssal, sáfránnyal, és süssük tovább, amíg a zöldségek egy kicsit megfonnyadnak.
- Adjuk hozzá a rizst és a garnélákat, forgassuk, pirítsuk át 1-2 perc alatt. Itt vigyázni kell, hogy a rizs ne égjen oda. Öntsük fel az egészet az alaplével. Körülbelül kétszer annyi lé kell, mint rizs, tehát 10 bögre. Kis lángon, fedő alatt főzzük puhára a rizst. A rizs szépen beissza a sok folyadékot, és a végén egy száraz állagú ételt kapunk.
- Frissen facsart citromlével tálaljuk!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3268
- Feltöltés dátuma: 2018. február 05.
Ajánló
Az egész alapléhistória vízben feloldott leveskockákkal kiváltható, ha egyszerűsíteni és gyorsítani szeretnénk az eljárást. (Valószínűleg kevésbé autentikus ízt fog eredményezni.) Nekem ez a mennyiség nem fért el a wokomban, ezért két külön edénybe kellett szétszednem, amikor a rizst hozzáadtam. Egy egyszerű lábas is jól működik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Úgy vettem észre, hogy a paellakészítés egy elég szabad műfaj. Ahány recepttel találkoztam eddig, annyi különféle volt. Ezért se ijedj meg az összetevők nagy mennyiségétől. Nyugodtan kihagyhatsz, hozzátehetsz hozzávalókat kedvedre. Ezt a receptet az én ízlésem és az itthon talált (maradék) hozzávalók formálták. Wok: Az igazi paellát a spanyolok egy nagy, széles, lapos, kör alakú serpenyőben, az úgynevezett paellerában készítik. Nekem ilyenem nincs, viszont a wok egy rendkívül sokoldalúan használható konyhaeszköz. Főztem már benne ázsiai "wokos" ételeket, pörköltet, chillis babot, levest. Most bizonyítottam, hogy paella késztésére is alkalmas. :) Egy spanyol barátom által minőségellenőrizve és jóváhagyva. :)