r
Nosalty Logó

Padlizsánsaláta szárított sonkával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
TV Paprika
Padlizsánsaláta szárított sonkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 3800 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1586.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    1317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    119 g

Zsír

  • Összesen
    290.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    188 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6346.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    5269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    970.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    798 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 3800 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A saláta készítéséhez vágjuk fel a padlizsánt 1 cm-es szeletekre. Sózzuk meg, és hagyjuk állni 30 percet. Rázzuk le a sót a szeletekről, és forgassuk a lisztbe.
  2. Forrósítsuk fel az olaj felét egy nagy serpenyőben közepes tűz fölött. Tegyük bele a fokhagymát, és pirítsuk meg. Távolítsuk el a fokhagymát, és süssük a padlizsánszeleteket 2-3 adagban, mindegyik adagot 5-7 percig sütve. Rétegekben fektessük egy tányérra a padlizsánszeleteket és a prosciuttót. Tetejére tegyük a tojást.
  3. Az öntethez forrósítsuk fel az olajat egy kis edényben, adjuk hozzá az ecetet, a citromlevet, a babérlevelet, az oregánót, a petrezselymet, némi sót és borsot, és forraljuk fel. Pároljuk körülbelül 5 percig.
  4. Locsoljuk az öntetet a salátára, és hagyjuk kihűlni, majd hűtsük 30 percig. Szórjuk meg az összevagdalt saláta zölddel, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6361
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsánsaláta szárított sonkával
TV Paprika 35 recept

A hétköznapokban nem vagyunk túl változatosak, amikor padlizsánnal dolgozunk. Ez a recept épp ezen hivatott segíteni.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...