r
Nosalty Logó

Padlizsános-paradicsomos tagliatelle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Padlizsános-paradicsomos tagliatelle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 809 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2407.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    886 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10665 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 809 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.9 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9629.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    2623 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    2649 mg
  • Nátrium
    3439 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1021.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    925 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1367 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    603 micro
  • α-karotin
    574 micro
  • β-karotin
    3543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    42658 micro
  • Lut-zea
    854 micro
Összesen 3235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2075 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olívaolajon lassan megpirítjuk a vöröshagymát, ha kész, meglocsoljuk a balzsamecettel.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát, megborsozzuk.
  3. Rádobjuk a felkockázott padlizsánt, felöntjük a húsalaplével, és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Eközben feltesszük főni a tésztát, ha kész leszűrjük.
  5. A megpuhult padlizsánhoz hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a friss, felkockázott paradicsomot is, ezekkel még pár percig összefőzzük.
  6. Hozzáadom a friss fűszereket.
  7. Ha kész, összekeverjük a már puhára főzött tésztával.
  8. Egy tűzálló tál alját kevés vajjal kikenjük, beleöntjük az összekevert szószos tésztát.
  9. A tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal, és megöntözzük kevés olívaolajjal.
  10. Előmelegített sütőben összesütjük, csak annyi idő kell neki, hogy a sajt rápiruljon.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3892
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincsen különösebb története:). Szeretem az olasz ételeket, és mivel annyira egyszerűek és annyira finomak, ezért sokat főzök.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...