r
Nosalty Logó

Padlizsános-kaliforniai paprikás linguini

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Padlizsános-kaliforniai paprikás linguini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A zöldségekhez

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 995 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A zöldségekhez

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 3978 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A zöldségekhez

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 77 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2246.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1005 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2037 micro
  • β-crypt
    466 micro
  • Likopin
    22815 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 995 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8987.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    497 mg
  • Kálcium
    1135 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    873 mg
  • Foszfor
    2551 mg
  • Nátrium
    3855 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723.9 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    4020.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    862 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    571 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2251 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    8148 micro
  • β-crypt
    1865 micro
  • Likopin
    91259 micro
  • Lut-zea
    3182 micro
Összesen 3978 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    1780 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. Az olívaolajon a kis kockákra vágott lilahagymát és az áttört fokhagymát pici sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Rátesszük a pici, kikapart, finomra vágott chilit, a kaliforniai paprikát felkockázva, az aszalt paradicsomot kicsi kockákra vágva, sót, borsot, padlizsánkockákat, felöntjük a paradicsomlével, és főzzük kis lángon, fedő alatt, kb. 20-25 percet, kóstoljuk (szükség szerint, ha kell, pótoljuk a paradicsomlevet és figyeljünk ekkor az ízesítésre).
  3. Ha szükséges sózzuk és borsozzuk, ekkor tesszük bele a finomra vágott bazsalikomot, a cukrot, összeforraljuk, és lekapcsoljuk.
  4. Lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát, előírás szerint, majd leszűrjük és összekeverjük a szósszal, végül tálaljuk nyomban forrón.
  5. Tálaláskor a tetejére: bazsalikom levelet, felkockázott kaliforniai paprikát, reszelt parmezánt (trappista sajtot) teszünk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2088
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Ajánló

Aki szereti, az tehet bele több chilit, erősebbet is, aki nem annyira szereti, kevesebbet tegyen bele. A szósz édességét is lehet változtatni, ha úgy gondolja, tehet bele több cukrot, szerintem ennyi elég. Tálaláskor adjunk hozzá reszelt sajtot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsános-kaliforniai paprikás linguini
Éva-Anyóca 350 recept

Egy gyors tésztás ebéd volt a cél.

Hozzávalók

A zöldségekhez

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...