r
Nosalty Logó

Padlizsán zöldfűszeres panírban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Padlizsán zöldfűszeres panírban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

paníros padlizsánhoz

tartármártáshoz

Összesen 718 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

paníros padlizsánhoz

tartármártáshoz

Összesen 2864 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

paníros padlizsánhoz

tartármártáshoz

Összesen 204 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1205 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 718 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    173.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3441.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    1305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    839.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    4819 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1510 micro
Összesen 2864 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

paníros padlizsánhoz

tartármártáshoz

Elkészítés

paníros padlizsánhoz

  1. A padlizsánokat meghámozzuk, majd hosszában kb. 5-6 milliméteres szeletekre vágjuk.
  2. Nagyon parányit sózzuk mind a két oldalát. (A sózás a padlizsán nagyságától függ. Ha sok nagyméretű mag van benne, akkor jobban be kell sózni, és még a magokat is ki kell kaparni. Ilyenkor még papírtörlő között is ki szoktam nyomkodni a sós levet.) Félretesszük legalább fél órára.
  3. A snidlinget megmossuk, és konyharuhával szárazra tapogatjuk. Apróra vágjuk. Egy kevéskét félreteszünk a díszítéshez.
  4. Egy tányérra odakészítjük a lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát. A tojásba beletesszük a snidlinget, és jól elkeverjük.
  5. A padlizsán szeleteket megforgatjuk először a lisztben, majd a snidlinges tojásban, végül a zsemlemorzsában.
  6. Forró olajban szép aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy az olaj leitatódjon róla.

tartármártáshoz

  1. Elkészítjük a majonézt. A tojássárgájához először cseppenként, aztán folyamatosan csorgatva hozzákeverjük az olajat. Akkor kész, ha kenhető állagú, stabil krém van az edényünkben!
  2. A majonézt elkeverjük sóval, cukorral, borssal, mustárral és a tejföllel. Egy kevéske tejjel hígítjuk.
  3. A padlizsánokat tányérra tesszük, és tetszőleges körettel, tartárral, vágott snidlinggel megszórva melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2956
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsán zöldfűszeres panírban
Lizinka_ 601 recept

A rántott padlizsánt néha fel szoktam dobni egy-két új hozzávalóval. A sokféle próbálkozás közül a snidlinges nyerte el a család tetszését.

Hozzávalók

paníros padlizsánhoz

tartármártáshoz

Címlapról ajánljuk