Padlizsán zöldfűszeres panírban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
paníros padlizsánhoz
-
140g padlizsán33 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
tartármártáshoz
-
5g tojássárgája16 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
5g tej3 kcal
Összesen
718
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
paníros padlizsánhoz
-
560g padlizsán133 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
tartármártáshoz
-
20g tojássárgája64 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
20g tej11 kcal
Összesen
2864
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
paníros padlizsánhoz
-
39.5g padlizsán9 kcal
-
10.6g finomliszt39 kcal
-
7.8g tojás10 kcal
-
10.6g zsemlemorzsa42 kcal
-
12.7g snidling4 kcal
-
0g só0 kcal
-
27 kcal
tartármártáshoz
-
1.4g tojássárgája5 kcal
-
53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
7.1g tejföl14 kcal
-
1.4g tej1 kcal
Összesen
204
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 43.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 860.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 209.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1205 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 377 micro
Összesen
718
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 65 g
Zsír
-
Összesen 173.5 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 636 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3441.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 714 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 270 mg
-
Foszfor 987 mg
-
Nátrium 1305 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 268.4 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 839.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 753 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 421 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 586 micro
-
Kolin: 551 mg
-
Retinol - A vitamin: 350 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 4819 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1510 micro
Összesen
2864
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 340 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
paníros padlizsánhoz
-
2 kis db padlizsán
-
15 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
0.5 dl napraforgó olaj
tartármártáshoz
-
1 db tojássárgája
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
5 csipet cukor
-
1 teáskanál mustár
-
5 ek tejföl
-
2 ek tej
Elkészítés
paníros padlizsánhoz
- A padlizsánokat meghámozzuk, majd hosszában kb. 5-6 milliméteres szeletekre vágjuk.
- Nagyon parányit sózzuk mind a két oldalát. (A sózás a padlizsán nagyságától függ. Ha sok nagyméretű mag van benne, akkor jobban be kell sózni, és még a magokat is ki kell kaparni. Ilyenkor még papírtörlő között is ki szoktam nyomkodni a sós levet.) Félretesszük legalább fél órára.
- A snidlinget megmossuk, és konyharuhával szárazra tapogatjuk. Apróra vágjuk. Egy kevéskét félreteszünk a díszítéshez.
- Egy tányérra odakészítjük a lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát. A tojásba beletesszük a snidlinget, és jól elkeverjük.
- A padlizsán szeleteket megforgatjuk először a lisztben, majd a snidlinges tojásban, végül a zsemlemorzsában.
- Forró olajban szép aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy az olaj leitatódjon róla.
tartármártáshoz
- Elkészítjük a majonézt. A tojássárgájához először cseppenként, aztán folyamatosan csorgatva hozzákeverjük az olajat. Akkor kész, ha kenhető állagú, stabil krém van az edényünkben!
- A majonézt elkeverjük sóval, cukorral, borssal, mustárral és a tejföllel. Egy kevéske tejjel hígítjuk.
- A padlizsánokat tányérra tesszük, és tetszőleges körettel, tartárral, vágott snidlinggel megszórva melegen tálaljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2956
- Feltöltés dátuma: 2014. július 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
A rántott padlizsánt néha fel szoktam dobni egy-két új hozzávalóval. A sokféle próbálkozás közül a snidlinges nyerte el a család tetszését.