r
Nosalty Logó

Padlizsán zöldfűszeres panírban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Padlizsán zöldfűszeres panírban
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

paníros padlizsánhoz

tartármártáshoz

718
Kalória
16.2g
Fehérje
67.1g
Szénhidrátok
43.4g
Zsír
209.8g
Víz
159g
Koleszterin
7.8g
Rost
9.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

paníros padlizsánhoz

tartármártáshoz

Összesen 718 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

paníros padlizsánhoz

tartármártáshoz

Összesen 2864 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

paníros padlizsánhoz

tartármártáshoz

Összesen 204 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1205 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 718 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    173.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3441.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    1305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    839.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    4819 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1510 micro
Összesen 2864 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

paníros padlizsánhoz

  1. A padlizsánokat meghámozzuk, majd hosszában kb. 5-6 milliméteres szeletekre vágjuk.
  2. Nagyon parányit sózzuk mind a két oldalát. (A sózás a padlizsán nagyságától függ. Ha sok nagyméretű mag van benne, akkor jobban be kell sózni, és még a magokat is ki kell kaparni. Ilyenkor még papírtörlő között is ki szoktam nyomkodni a sós levet.) Félretesszük legalább fél órára.
  3. A snidlinget megmossuk, és konyharuhával szárazra tapogatjuk. Apróra vágjuk. Egy kevéskét félreteszünk a díszítéshez.
  4. Egy tányérra odakészítjük a lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát. A tojásba beletesszük a snidlinget, és jól elkeverjük.
  5. A padlizsán szeleteket megforgatjuk először a lisztben, majd a snidlinges tojásban, végül a zsemlemorzsában.
  6. Forró olajban szép aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy az olaj leitatódjon róla.

tartármártáshoz

  1. Elkészítjük a majonézt. A tojássárgájához először cseppenként, aztán folyamatosan csorgatva hozzákeverjük az olajat. Akkor kész, ha kenhető állagú, stabil krém van az edényünkben!
  2. A majonézt elkeverjük sóval, cukorral, borssal, mustárral és a tejföllel. Egy kevéske tejjel hígítjuk.
  3. A padlizsánokat tányérra tesszük, és tetszőleges körettel, tartárral, vágott snidlinggel megszórva melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 20 perc

A rántott padlizsánt néha fel szoktam dobni egy-két új hozzávalóval. A sokféle próbálkozás közül a snidlinges nyerte el a család tetszését.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!