Őzsült erdeigombás rizskrokettel, galagonya-ketchuppal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
FavorEat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
őzsült
-
250g őzcomb300 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
rizskrokett
-
35 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
38g vargánya gomba8 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
43g napraforgó olaj94 kcal
galagonya-ketchup
-
50g galagonya0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
25g almaecet5 kcal
-
13g barna cukor48 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
1005
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
őzsült
-
1000g őzcomb1200 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
rizskrokett
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
400g alaplé28 kcal
-
150g vargánya gomba32 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
170g napraforgó olaj376 kcal
galagonya-ketchup
-
200g galagonya0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
100g almaecet21 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
4018
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
őzsült
-
34.4g őzcomb41 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.9g napraforgó olaj26 kcal
rizskrokett
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
3.4g rizs12 kcal
-
13.7g alaplé1 kcal
-
5.2g vargánya gomba1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
3.4g zsemlemorzsa14 kcal
-
5.8g napraforgó olaj13 kcal
galagonya-ketchup
-
6.9g galagonya0 kcal
-
6.9g víz0 kcal
-
3.4g almaecet1 kcal
-
1.7g barna cukor7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
138
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.4 g
Zsír
-
Összesen 47.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 348 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1670.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 705 mg
-
Nátrium 692 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 345.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
1005
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 281.4 g
Zsír
-
Összesen 188.7 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 1390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6680.4 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 421 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 365 mg
-
Foszfor 2820 mg
-
Nátrium 2770 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 274.5 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1381.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 65 micro
-
E vitamin: 63 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 81 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 507 micro
-
Kolin: 482 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 748 micro
Összesen
4018
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
őzsült
-
1 kg őzcomb
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál mustár
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 dl napraforgó olaj
rizskrokett
-
2 ek napraforgó olaj
-
0.5 bögre rizs
-
4 dl alaplé
-
15 dkg vargánya gomba
-
1 csipet kakukkfű
-
3 db tojás
-
0.5 bögre finomliszt
-
1 bögre zsemlemorzsa
-
2 dl napraforgó olaj
galagonya-ketchup
-
20 dkg galagonya
-
2 dl víz
-
1 dl almaecet
-
5 dkg barna cukor
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
0.5 kávéskanál gyömbérpor
-
0.5 kávéskanál szegfűbors
-
0.5 kávéskanál szerecsendió
-
1 csipet szegfűszeg
Elkészítés
őzsült
- Elkészítjük a pácot: a hagymát és a fokhagymát összezúzva tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt és kb. 1 dl olajat. Elkeverjük.
- A húst lehártyázzuk, és a pácba forgatjuk. Lefedjük, és legalább 2 órát hűtőben pácoljuk.
- Pácolás után előmelegített sütőben, alufóliával letakarva puhára pároljuk, majd ha megpuhult, levesszük a fóliát, hogy kissé megpiruljon.
rizskrokett
- A kroketthez elkészítjük a rizst a szokásos módon (olajon fehéredésig pirít - alaplével felönt - fedő alatt puhára párol).
- A gombát felaprítjuk, és nagy lángon, pici olajon sóval és kakukkfűvel megpirítjuk. Az elkészült rizsbe forgatjuk, hagyjuk langyosra hűlni.
- Vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és szokásos módon bepanírozzuk.
- Bő, forró olajban aranysárgára sütjük.
galagonya-ketchup
- A galagonya-ketchuphoz a galagonyát puhára főzzük a vízben, majd ha megfőtt, átpasszírozzuk.
- Hozzáadjuk az almaecetet, cukrot, sót és a többi fűszert, majd visszatesszük még 5-10 percre főni. Közben ne felejtsük kevergetni.
- Langyosra hűlve tálaljuk az ételhez.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 3900
- Feltöltés dátuma: 2017. január 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
FavorEat
8 recept
Egy kedves ismerősömtől kaptam nagyon szép őzhúst. Úgy gondoltam, megilleti egy különleges recept. Végül ezt alkottam...