r
Nosalty Logó

Otília kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Virág76
Otília kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 735 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 5876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 735 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    351 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3023.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    1438 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.5 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2025 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 5876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 438 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, sóval, tojásokkal, rumaromával (esetleg ha van otthon, akkor rummal). A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd fokozatosan a masszába dolgozzuk.
  2. A felaprított diót, csokit és kandírozott narancshéjat belekeverjük.
  3. Egy 30 cm hosszú dobozformát kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával, a sütőt előmelegítjük.
  4. A tésztát a formába öntjük, szépen elsimítjuk. Sütőbe téve kb. 40 percig (tűpróbáig) sütjük.
  5. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a formából kiborított még meleg süteményt megkenjük baracklekvárral (ha a sütemény jobban kihűlt, akkor a lekvárt melegítjük meg).
  6. Végül a felolvasztott tortabevonóval lecsokizzuk a tetejét (vagy akár az egészet is bevonhatjuk). Díszíthetjük vagdalt mandulával vagy szórócukorral ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 693
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Otília kenyér
Virág76 35 recept

"Hagyományos sütemény nagyanyáink idejéből" állt a recept mellett. Megsütöttem próbaképpen, mivel ugye csokis... A reakció az volt, hogy süthetek még máskor is. :) Így sütöttem, és mivel ilyen receptcímet nem találtam a keresőben, megosztom másokkal is. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...