r
Nosalty Logó

Őszibarackos túrótorta Fahéj konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Őszibarackos túrótorta Fahéj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2886 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    126 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.6 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3099.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.5 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    755.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    834 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    746 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    340 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 2886 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a vajjal és a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet, és jól összekeverjük.
  3. Kb. 24-25 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk-lisztezünk, és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük.
  4. Kivesszük a formából, így hamarabb kihűl. Egyenesre vágjuk a tetejét, és visszatesszük a formába.

A krémhez

  1. A túrót szitán áttörjük. Összekeverjük a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral. Citromhéjat reszelünk hozzá, és kevés citromlevet csorgatunk bele ízlés szerint.
  2. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatinfixet.
  3. A tortaformában levő tésztát kirakjuk cikkekre vágott őszibarackkal, és rásimítjuk a túrókrémet.
  4. Hűtőbe tesszük, míg a tetejére elkészítjük a zselét.

A tetejére

  1. A tortazselét a tasakon leírtak szerint elkészítjük. Ha víz helyett gyümölcslével készítjük, még finomabb lesz.
  2. A torta tetejét őszibarackszeletekkel díszítjük, és eloszlatjuk rajta a tortazselét.
  3. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém és a torta jól áthűljön.
  4. Ha szeretjük, tejszínhabbal díszíthetjük tálalásnál.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24-25
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 16990
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 30.

Ajánló

Konzerv őszibarackból is elkészíthető. Olyankor a levével keverhetjük el a tortazselét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Savanykás ízű, üde, hűsítő, könnyű torta forró napokra. Nyári szülinaposoknak tökéletes meglepetés. Én pl. rendszeresen ezzel lepem meg magam, és természetesen kis családomat a szülinapomon. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...