Őszibarackos túrótorta Fahéj konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
8g tej5 kcal
A krémhez
-
83g sovány túró78 kcal
-
33g joghurt20 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
6 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
A tetejére
-
2g tortazselé7 kcal
-
85g őszibarack32 kcal
Összesen
481
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
50g tej28 kcal
A krémhez
-
500g sovány túró470 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A tetejére
-
12g tortazselé41 kcal
-
508g őszibarack190 kcal
Összesen
2886
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
8g finomliszt29 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
2.7g tej1 kcal
A krémhez
-
26.7g sovány túró25 kcal
-
10.7g joghurt7 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
2.1g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.1g zselatinfix1 kcal
A tetejére
-
0.6g tortazselé2 kcal
-
27.1g őszibarack10 kcal
Összesen
153
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 126 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
481
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.6 g
Zsír
-
Összesen 94.4 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 558 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3099.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 878 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 1259 mg
-
Nátrium 742 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 398.5 g
-
Cukor 254 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 755.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 834 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 378 mg
-
Retinol - A vitamin: 746 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 927 micro
-
β-crypt 340 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 965 micro
Összesen
2886
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
8 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
5 ek tej
A krémhez
-
50 dkg sovány túró
-
2 dl joghurt
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag zselatinfix
A tetejére
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat a vajjal és a cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet, és jól összekeverjük.
- Kb. 24-25 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk-lisztezünk, és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük.
- Kivesszük a formából, így hamarabb kihűl. Egyenesre vágjuk a tetejét, és visszatesszük a formába.
A krémhez
- A túrót szitán áttörjük. Összekeverjük a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral. Citromhéjat reszelünk hozzá, és kevés citromlevet csorgatunk bele ízlés szerint.
- Állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatinfixet.
- A tortaformában levő tésztát kirakjuk cikkekre vágott őszibarackkal, és rásimítjuk a túrókrémet.
- Hűtőbe tesszük, míg a tetejére elkészítjük a zselét.
A tetejére
- A tortazselét a tasakon leírtak szerint elkészítjük. Ha víz helyett gyümölcslével készítjük, még finomabb lesz.
- A torta tetejét őszibarackszeletekkel díszítjük, és eloszlatjuk rajta a tortazselét.
- Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém és a torta jól áthűljön.
- Ha szeretjük, tejszínhabbal díszíthetjük tálalásnál.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24-25
- Sütés ideje: 18 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 244
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 16990
- Feltöltés dátuma: 2015. július 30.
Ajánló
Konzerv őszibarackból is elkészíthető. Olyankor a levével keverhetjük el a tortazselét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Fahéj
288 recept
Savanykás ízű, üde, hűsítő, könnyű torta forró napokra. Nyári szülinaposoknak tökéletes meglepetés. Én pl. rendszeresen ezzel lepem meg magam, és természetesen kis családomat a szülinapomon. :)