Őszibarackos szívtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kiss Móni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
124g tojás156 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
34g finomliszt123 kcal
-
10 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A töltelékhez
-
129 kcal
-
200g tej112 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
63 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
28g tojás35 kcal
A díszítéshez
-
50g cukormáz173 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1385
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
495g tojás623 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
135g finomliszt491 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A töltelékhez
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
800g tej448 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
350g őszibarack konzerv252 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
110g tojás138 kcal
A díszítéshez
-
200g cukormáz692 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
5531
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
17.4g tojás22 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
4.8g finomliszt17 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A töltelékhez
-
4.8g vaníliás pudingpor18 kcal
-
28.2g tej16 kcal
-
10.6g habtejszín31 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
-
12.3g őszibarack konzerv9 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
A díszítéshez
-
7g cukormáz24 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
194
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.6 g
Zsír
-
Összesen 60.6 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 632 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1978.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 590 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 664 mg
-
Nátrium 629 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.1 g
-
Cukor 113 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 230.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 620 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 415 mg
-
Retinol - A vitamin: 586 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 376 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 704 micro
Összesen
1385
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.4 g
Zsír
-
Összesen 242.5 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2529 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7915.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 2360 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 2657 mg
-
Nátrium 2514 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 696.4 g
-
Cukor 452 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 922.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2481 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 506 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 1661 mg
-
Retinol - A vitamin: 2345 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1504 micro
-
β-crypt 345 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2818 micro
Összesen
5531
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 32.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
9 db tojás
-
9 ek cukor
-
9 evőkanál finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 kávéskanál ételfesték
-
1 kávéskanál ételfesték
A töltelékhez
-
3 tasak vaníliás pudingpor
-
8 dl tej
-
3 dl habtejszín
-
10 dkg vaj
-
35 dkg őszibarack konzerv
-
10 ek cukor
-
2 db tojás
A díszítéshez
-
20 dkg cukormáz
-
1 kávéskanál ételfesték
-
1 kávéskanál ételfesték
Elkészítés
A piskótához
- A piskótát elkészítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét kemény habbá. A sárgához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd alaposan kikeverjük, és lassan beleforgatjuk a habot. A tésztát kettéosztjuk, az egyikbe kék, a másikba piros festéket teszünk.
- Egy szív alakú formát kivajazunk, kilisztezünk, majd a kék massza felét beleöntjük, utána a pirosat, és villával elhúzzuk, majd 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba). Ha kész, akkor a tészta másik felét is ugyanígy sütjük.
- A kapott lapokat, -ha kihűltek-, akkor kettévágjuk.
- Elkészítjük a krémet. A pudingokat elkészítjük, de úgy, hogy a tejhez hozzáadjuk a konzerv levét. Majd a még forró pudingba belekeverjük a vajat és a felvert tojást.
- A tejszínt felverjük, és az is belemegy, ha már kihűlt a puding.
- Az őszibarackokat apró darabokra vágjuk.
- Elkezdjük tölteni a lapokat, és minden lap aljára barackot teszünk. Ha kész, akkor mehet a hűtőbe, hogy megdermedjen.
- A cukormázat is elkészítjük. Amikor kinyújtottuk, akkor szív alakú szaggatóval formákat szaggatunk ki, és az összeállt tortát ezzel befedjük. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2128
- Feltöltés dátuma: 2013. február 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kiss Móni
258 recept
Testvéremék évfordulójára készült, volt is meglepetés és meglepődés!:))