r
Nosalty Logó

Őszibarackos, könnyű, krémes sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Őszibarackos, könnyű, krémes sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 6199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184 g

Zsír

  • Összesen
    425.9 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6922.5 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    981 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    2120 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.8 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1486.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1957 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    986 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1288 micro
  • β-crypt
    439 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2040 micro
Összesen 6199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tojások sárgáját, cukrot, sót habosra keverjük, hozzáadjuk a felvert tojások fehérjét, elvegyítjük.
  2. Ehhez a sütőporral, fahéjjal, kakaóval összekevert lisztet öntjük, s óvatosan összeforgatjuk őket.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített, forró sütőben 10 perc alatt megsütjük. Vékony lesz, figyelni kell rá, nehogy megégjen!
  4. A kihűlt tésztát félbevágjuk, megszabadítjuk a sütőpapírtól, s az egyik "csíkot" áthelyezzük egy magasabb tepsibe, melyet sütőpapírral bélelünk ki.
  5. Rákenjük a gyümölcsös krém felét, erre a tészta másik felét helyezzük, végül a gyümölcsös krém másik felét kenjük rá úgy, hogy egy kevés az oldalára is jusson.
  6. Lefedjük, s fél napra a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután lehet szeletelni, tálalni, lakmározni a fincsiségből! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! :) Érdemes, üdítő finomság!

Töltelék

  1. A túrót áttörjük, s a többi összetevővel - kivéve: a habtejszín, habfixáló, friss gyümölcs - kikeverjük.
  2. Ezután kemény habbá verjük a habfixálókkal a habtejszínt, s hozzáadjuk a túrós krémhez, jól, de óvatosan egyneművé elegyítjük.
  3. Ekkor - frissiben - hámozzuk meg, daraboljuk apróra az őszibarackokat, egyenesen a krémbe, s mindig összekeverjük, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs.
  4. Amikor a gyümölcs is belekerült a krémbe, lehet összeállítani a hosszúkás tortánkat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x28x3
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 74 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1986
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 10.

Ajánló

Ha van friss gyümölcs, akkor abból, ha nincs, konzervből vagy saját befőttből is ugyanolyan finom. Tálaláskor - ha tovább akarjuk fokozni az élvezeteket - tálalhatunk szeletelt őszibarackot a süteményhez! A látszat ellenére, nagyon egyszerű, gyorsan elkészül, csak bírjuk kivárni, amíg lehűl, megdermed! :) Aztán viszont, nem tudunk betelni vele!!! :)  Csak azért tűnhet bonyolultnak első olvasatra, mert sok az összetevő és részletes a leírás! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc gyümölcsünk az őszibarack......most van itt a szezonja, bár lehet konzervből is készíteni, a fotón is abból van, mivel ez éppen télen készült.....viszont ilyenkor is szoktam......mindkettővel isteni......könnyű....krémes....habos......nagyon gyümölcsös....egyszerűen abbahagyhatatlan......ami a torta fogalmát illeti.....igen, torta, mert nem csak kerek torta létezik :) ........

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...