Őszibarack süti 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
50g mangalica zsír451 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
50g tej28 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
10 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
A töltelékhez
A díszítéshez
-
3g mandulaaroma0 kcal
-
0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
Összesen
2068
kcal
- 6% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
200g mangalica zsír1804 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
200g tej112 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
800g finomliszt2912 kcal
A töltelékhez
-
250g sárgabaracklekvár695 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
25g rumaroma0 kcal
-
68 kcal
-
100g tej56 kcal
A díszítéshez
-
10g mandulaaroma0 kcal
-
10g vérnarancs aroma0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
8274
kcal
- 6% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
8.5g mangalica zsír77 kcal
-
1.7g tojássárgája5 kcal
-
12.7g cukor49 kcal
-
8.5g tej5 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
33.9g finomliszt124 kcal
A töltelékhez
-
10.6g sárgabaracklekvár29 kcal
-
10.6g porcukor41 kcal
-
1.1g rumaroma0 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
4.2g tej2 kcal
A díszítéshez
-
0.4g mandulaaroma0 kcal
-
0.4g vérnarancs aroma0 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
1.7g tojásfehérje1 kcal
Összesen
351
kcal
- 6% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 57.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1505.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 375 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 629 mg
-
Nátrium 323 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 362.3 g
-
Cukor 186 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 58.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
2068
kcal
- 6% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.3 g
Zsír
-
Összesen 229.1 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 624 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6022.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 325 mg
-
Kálcium 1499 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 353 mg
-
Foszfor 2516 mg
-
Nátrium 1292 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1449.4 g
-
Cukor 745 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 232.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 291 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 543 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 598 micro
Összesen
8274
kcal
- 6% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 9.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
351
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg mangalica zsír
-
2 db tojássárgája
-
30 dkg cukor
-
2 dl tej
-
3 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
80 dkg finomliszt
A töltelékhez
-
25 dkg sárgabaracklekvár
-
25 dkg porcukor
-
25 ml rumaroma
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 dl tej
A díszítéshez
-
10 ml mandulaaroma
-
10 ml vérnarancs aroma
-
5 dkg cukor
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához valókat összekeverjük, kivéve a 80 dkg lisztet.
- 45 percig pihentetjük, aztán hozzáadjuk a lisztet, és jól átgyúrjuk. Diónyi nagyságú gombócokra formázzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- Előmelegített sütőben süssük, vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert szétreped a tészta. Épp, hogy csak piruljon. Mikor kész van, kikaparjuk a közepét a tölteléknek.
- A töltelékhez valókat összekeverjük a kikapart tésztabelsőkkel. Ezzel megtöltjük a tésztát, és összeragasztunk 2 db-ot.
- A tészta egyik felét megkenjük vérnarancs aromával, a másikat mandula aromával. Ecsettel megkenjük tojásfehérjével, és meghempergetjük a kristálycukorral.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 219
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 68026
- Feltöltés dátuma: 2011. március 10.
Ajánló
Nekem nem volt mandula aromám, ezért foltokba raktam rá vérnarancs aromát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Ezt az egyik ismerősömnél ettem, aki elég kétbalkezes, de ha ő meg tudta csinálni, nekem se fog gondot okozni. De azért elég nehéz recept. Alig bírtam kikaparni, mert mindig széttört. Mindenkinek javaslom, hogy vigyázzon.