r
Nosalty Logó

Őszibarack golyók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Varga Tiborné
Őszibarack golyók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez (2 adag)

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 2382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez (2 adag)

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 9526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez (2 adag)

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1759 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.3 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 2382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    406.6 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7036.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    1845 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2981 mg
  • Nátrium
    1623 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1345.3 g
  • Cukor
    710 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    350 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1759 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1273 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 9526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez (2 adag)

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához (1 adag)

  1. A puha zsírt, a tojássárgáját, és a cukrokat jól kikeverjük, majd 3 evőkanál lisztet, a sütőport, és a tejet is hozzáadjuk. Letakarva 1 órát pihentetjük.
  2. Ezután a többi liszttel jól összegyúrjuk. Nagyjából 80 diónyi gömböt formálunk belőle.
  3. Kizsírozott tepsibe rakjuk úgy, hogy a tepsi aljához nyomjuk, az alsó fele lapos legyen.
  4. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 perc alatt világosbarnára sütjük.
  5. Még melegen (hidegen már nem lehet!) a tészta belsejét kiskéssel kikaparjuk. A kivájt tésztát rumos tejben kissé megáztatjuk, majd a puha margarinnal, a porcukorral, a kakaóval, rummal és a lekvárral összegyúrjuk.
  6. A tészták üregébe töltjük és összeillesztjük őket, hogy össze is ragadjanak.
  7. Ezután a barackokat (az aromákkal) egyenként színezzük, és kristálycukorba forgatjuk őket.
  8. Másnapra igazán megpuhul a tészta.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 33260
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 01.

Ajánló

Másik fajta töltelékkel is készíthetjük. Ehhez 15 dkg darált dió, 15 dkg margarin, 25 dkg porcukor, fél dl rum, 3 evőkanál sárgabaracklekvár és a kikapart tészta kell. Mindkettő töltelék nagyon finom, de nálunk a kakaós jobban bejött.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Varga Tiborné 13 recept

Szintén kolléganőktől kaptam ezt a receptet. A lányom imádja festegetni a barackokat.

Hozzávalók

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez (2 adag)

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...