r
Nosalty Logó

Őszi rácsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Őszi rácsos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 750 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 5986 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 750 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    242.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2304.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    839.9 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1006.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2220 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2299 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 5986 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a cukrot, a sót, a reszelt citromhéjat, majd ezután a tojások sárgáját, az ecetet és a tejben elkevert élesztőt.
  2. Gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk, és hűtőszekrényben pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket. (kb. 1-1.5 óra)

Töltelékhez

  1. A gyümölcsöket megmossuk. Az almát hámozás után lereszeljük, a szilvát felaprítjuk, a szőlőt leszemezzük.
  2. Egy lábasban cukorral és a fahéjjal feltesszük főni az almát. Amikor már levet engedett, és rotyog, beletesszük a darabolt szilvát és a leszemezett szőlőt. Addig főzzük, amíg a gyümölcsök teljesen meg nem puhultak. Ezután beletesszük a gyümölcsös müzlit, és jól elkeverjük. Félre tesszük hűlni.
  3. A tészta kétharmadát vékony lappá nyújtjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a töltelékbe. A tölteléket ráhalmozzuk a tésztára, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  4. A maradék tésztából darabokat csipkedünk, és vékony csíkokat sodrunk, mellyel berácsozzuk a töltelék tetejét.

Tetejére

  1. A tojást felverjük, és megkenjük vele a rácsokat.
  2. Előmelegített sütőbe tesszük, és lassú tűzön sütjük. Amikor aranybarna a tészta, kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  3. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral, és négyzetekre vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x50
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15935
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 09.

Ajánló

Nagyon kiadós süti, érdemes fél adaggal is próbálkozni. Ha a töltelék készítésénél egy kevéske cukrot félreteszünk, és azzal verjük fel a tojások fehérjét, a hab ropogóssá fog sülni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszi rácsos
Lizinka_ 604 recept

Az örök kedvenc, rácsos süti, az ősz finom, friss gyümölcseiből.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...