r
Nosalty Logó

Őszi rácsos

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Őszi rácsos
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

750
Kalória
14.5g
Fehérje
105g
Szénhidrátok
30.3g
Zsír
125.8g
Víz
103.9g
Koleszterin
7.3g
Rost
36.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 750 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 5986 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    125.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 750 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    242.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2304.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    839.9 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    1006.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2220 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2299 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 5986 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a cukrot, a sót, a reszelt citromhéjat, majd ezután a tojások sárgáját, az ecetet és a tejben elkevert élesztőt.
  2. Gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk, és hűtőszekrényben pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket. (kb. 1-1.5 óra)

Töltelékhez

  1. A gyümölcsöket megmossuk. Az almát hámozás után lereszeljük, a szilvát felaprítjuk, a szőlőt leszemezzük.
  2. Egy lábasban cukorral és a fahéjjal feltesszük főni az almát. Amikor már levet engedett, és rotyog, beletesszük a darabolt szilvát és a leszemezett szőlőt. Addig főzzük, amíg a gyümölcsök teljesen meg nem puhultak. Ezután beletesszük a gyümölcsös müzlit, és jól elkeverjük. Félre tesszük hűlni.
  3. A tészta kétharmadát vékony lappá nyújtjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a töltelékbe. A tölteléket ráhalmozzuk a tésztára, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  4. A maradék tésztából darabokat csipkedünk, és vékony csíkokat sodrunk, mellyel berácsozzuk a töltelék tetejét.

Tetejére

  1. A tojást felverjük, és megkenjük vele a rácsokat.
  2. Előmelegített sütőbe tesszük, és lassú tűzön sütjük. Amikor aranybarna a tészta, kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  3. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral, és négyzetekre vágva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x50

Az örök kedvenc, rácsos süti, az ősz finom, friss gyümölcseiből.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!