Őszi rácsos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
6g tej4 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
3 kcal
-
4g porcukor14 kcal
Töltelékhez
-
38g szőlő25 kcal
-
38g alma18 kcal
-
38g szilva16 kcal
-
38g müzli122 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
15g tojásfehérje8 kcal
Tetejére
Összesen
750
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
50g tej28 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
28g porcukor108 kcal
Töltelékhez
-
300g szőlő199 kcal
-
300g alma140 kcal
-
300g szilva130 kcal
-
300g müzli978 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
Tetejére
Összesen
5986
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tésztához
-
20.8g finomliszt76 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
-
2.1g tej1 kcal
-
10.4g margarin74 kcal
-
0.8g friss élesztő1 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
Töltelékhez
-
12.5g szőlő8 kcal
-
12.5g alma6 kcal
-
12.5g szilva5 kcal
-
12.5g müzli41 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5g tojásfehérje3 kcal
Tetejére
Összesen
249
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 30.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 125.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 278 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 287 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
750
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 115.7 g
Zsír
-
Összesen 242.5 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 831 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2304.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 245 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 1101 mg
-
Nátrium 404 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 839.9 g
-
Cukor 295 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 1006.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2418 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 301 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 433 micro
-
Kolin: 756 mg
-
Retinol - A vitamin: 2220 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 2299 micro
-
β-crypt 155 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1482 micro
Összesen
5986
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
3 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 ek ecet
-
25 dkg margarin
-
2 dkg friss élesztő
-
4 ek porcukor
Töltelékhez
-
30 dkg szőlő
-
30 dkg szilva
-
10 dkg cukor
-
3 db tojásfehérje
Tetejére
Elkészítés
Tésztához
- A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a cukrot, a sót, a reszelt citromhéjat, majd ezután a tojások sárgáját, az ecetet és a tejben elkevert élesztőt.
- Gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk, és hűtőszekrényben pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket. (kb. 1-1.5 óra)
Töltelékhez
- A gyümölcsöket megmossuk. Az almát hámozás után lereszeljük, a szilvát felaprítjuk, a szőlőt leszemezzük.
- Egy lábasban cukorral és a fahéjjal feltesszük főni az almát. Amikor már levet engedett, és rotyog, beletesszük a darabolt szilvát és a leszemezett szőlőt. Addig főzzük, amíg a gyümölcsök teljesen meg nem puhultak. Ezután beletesszük a gyümölcsös müzlit, és jól elkeverjük. Félre tesszük hűlni.
- A tészta kétharmadát vékony lappá nyújtjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a töltelékbe. A tölteléket ráhalmozzuk a tésztára, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
- A maradék tésztából darabokat csipkedünk, és vékony csíkokat sodrunk, mellyel berácsozzuk a töltelék tetejét.
Tetejére
- A tojást felverjük, és megkenjük vele a rácsokat.
- Előmelegített sütőbe tesszük, és lassú tűzön sütjük. Amikor aranybarna a tészta, kivesszük, és hűlni hagyjuk.
- Tálalás előtt megszórjuk porcukorral, és négyzetekre vágva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x50
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 15935
- Feltöltés dátuma: 2015. október 09.
Ajánló
Nagyon kiadós süti, érdemes fél adaggal is próbálkozni. Ha a töltelék készítésénél egy kevéske cukrot félreteszünk, és azzal verjük fel a tojások fehérjét, a hab ropogóssá fog sülni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Az örök kedvenc, rácsos süti, az ősz finom, friss gyümölcseiből.