r
Nosalty Logó

Őszi kuglóf karamellszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Őszi kuglóf karamellszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kuglófhoz

A karamellszószhoz

Összesen 1234 kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kuglófhoz

A karamellszószhoz

Összesen 4934 kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kuglófhoz

A karamellszószhoz

Összesen 289 kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1234 kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    209.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1457.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    764.8 g
  • Cukor
    554 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 4934 kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A kuglófhoz

A karamellszószhoz

Elkészítés

A kuglófhoz

  1. Egy tálba szitáljuk a száraz anyagokat: lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket.
  2. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, mézet, majd beleforgatjuk a száraz anyagokat, végül a meghámozott, kis kockákra vágott almát. Nagyon sűrű masszát fogunk kapni.
  3. Kivajazott, kilisztezett 1,1 liter űrtartalmú kuglófformába simítjuk a masszát, és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük, tűpróbát végezzünk.
  4. Hagyjuk a formában kihűlni, majd borítsuk tányérra.

A karamellszószhoz

  1. Egy kis lábasban a cukrot a vízzel és a mézzel közepes lángon elkezdjük karamellizálni. Időnként megkeverjük, és egy szilikonos ecsettel a lábas oldalán lévő cukorszemcséket visszaterelgetjük a lábasba.
  2. 6-8 perc elteltével sötét borostyánszínűre vált a massza, ekkor elzárjuk a gázt, és elkeverjük benne a vajat és a tejszínt. Félretesszük hűlni, ahogy hűl, úgy fog sűrűsödni. A kihűlt kuglófot meglocsoljuk a kihűlt karamellszósszal.
  3. Vigyázat! A karamell nagyon forró, és súlyos égési sérüléseket okozhat, gyerekeket ne engedjünk a közelbe, amikor készítjük, és a szósz elkészülte után legalább negyedóráig eszünkbe se jusson megkóstolni a szószt!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1942
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszi kuglóf karamellszósszal
Szofika 104 recept

Igazi őszi ízvilág a sok fűszertől, méztől, almától, a karamellszósz már csak hab a tortán. 

Hozzávalók

A kuglófhoz

A karamellszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...