Őszi kuglóf karamellszósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szofika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 2% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 13% Zsír
A kuglófhoz
-
63g finomliszt228 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
44g napraforgó olaj387 kcal
-
63g akácméz190 kcal
-
150g alma70 kcal
A karamellszószhoz
-
31g cukor121 kcal
-
13g akácméz38 kcal
-
2g víz0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
Összesen
1234
kcal
- 2% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 13% Zsír
A kuglófhoz
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
175g napraforgó olaj1547 kcal
-
250g akácméz760 kcal
-
600g alma281 kcal
A karamellszószhoz
-
125g cukor484 kcal
-
50g akácméz152 kcal
-
8g víz0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
4934
kcal
- 2% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 13% Zsír
A kuglófhoz
-
14.7g finomliszt53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
10.3g napraforgó olaj91 kcal
-
14.7g akácméz45 kcal
-
35.2g alma16 kcal
A karamellszószhoz
-
7.3g cukor28 kcal
-
2.9g akácméz9 kcal
-
0.5g víz0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
2.9g habtejszín9 kcal
Összesen
289
kcal
- 2% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 52.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.2 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 155.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
1234
kcal
- 2% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.4 g
Zsír
-
Összesen 209.8 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1457.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 303 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 669 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 764.8 g
-
Cukor 554 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 622.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 74 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 308 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 445 micro
Összesen
4934
kcal
- 2% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
A kuglófhoz
-
250 g finomliszt
-
1 csipet só
-
1 tk sütőpor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 csipet szegfűszeg
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 kávéskanál szerecsendió
-
1 db tojás
-
125 g cukor
-
175 ml napraforgó olaj
-
125 ml akácméz
-
3 közepes db alma
A karamellszószhoz
-
125 g cukor
-
2 ek akácméz
-
1 ek víz
-
2 tk vaj
-
0.5 dl habtejszín
Elkészítés
A kuglófhoz
- Egy tálba szitáljuk a száraz anyagokat: lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket.
- A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, mézet, majd beleforgatjuk a száraz anyagokat, végül a meghámozott, kis kockákra vágott almát. Nagyon sűrű masszát fogunk kapni.
- Kivajazott, kilisztezett 1,1 liter űrtartalmú kuglófformába simítjuk a masszát, és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük, tűpróbát végezzünk.
- Hagyjuk a formában kihűlni, majd borítsuk tányérra.
A karamellszószhoz
- Egy kis lábasban a cukrot a vízzel és a mézzel közepes lángon elkezdjük karamellizálni. Időnként megkeverjük, és egy szilikonos ecsettel a lábas oldalán lévő cukorszemcséket visszaterelgetjük a lábasba.
- 6-8 perc elteltével sötét borostyánszínűre vált a massza, ekkor elzárjuk a gázt, és elkeverjük benne a vajat és a tejszínt. Félretesszük hűlni, ahogy hűl, úgy fog sűrűsödni. A kihűlt kuglófot meglocsoljuk a kihűlt karamellszósszal.
- Vigyázat! A karamell nagyon forró, és súlyos égési sérüléseket okozhat, gyerekeket ne engedjünk a közelbe, amikor készítjük, és a szósz elkészülte után legalább negyedóráig eszünkbe se jusson megkóstolni a szószt!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 15
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1942
- Feltöltés dátuma: 2014. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szofika
104 recept
Igazi őszi ízvilág a sok fűszertől, méztől, almától, a karamellszósz már csak hab a tortán.