r
Nosalty Logó

Az ősz színe-java saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Az ősz színe-java saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 2388 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    897 micro
Összesen 597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4528.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1249 mg
  • Nátrium
    2336 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1773 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3589 micro
Összesen 2388 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A libamellet sózzuk, borsozzuk, bőrét keresztirányban bevágjuk. Forró serpenyőben, közepes lángon a bőrével lefelé addig sütjük, míg minden zsiradék kisül belőle és ropogós lesz, közben a tetejét kisült zsírral locsolgatjuk. Majd megfordítjuk és a húsos oldalát kb. 3-5 percig sütjük. Serpenyőben pihentetjük, majd langyosan vékony szeletekre vágjuk.
  2. A rukkolát tányérra helyezzük, ízlésesen elrendezzük rajta az apróra vágott/tépkedett sajtot, a fügecikkeket, meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk pirított fenyőmaggal, és legyezőszerűen elhelyezzük rajta a libamell-szeleteket. Azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14422
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Murphy nem szeret engem, erre már másodjára kellett rájönnöm. Mi az a két időpont (sem előtte, sem utána egy héttel, hanem egy adott nap), amikor NEM lehet sehol friss fügét vásárolni? Elárulom. Mindig az aktuális, fügével tervezett főzősulis menü előtt EGY NAPPAL. Tavaly a fügével töltött kacsacombot kényszerültünk fügebefőttből készíteni, idén kékszőlő került az eredetileg fügével tervezett salátába. Persze így is nagyon finom, ne de azért mégiscsak...

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...