Osso buco alla milanese
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Raguhoz
-
200g marhalábszár256 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
5 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
125g marha alaplé0 kcal
Gremolata
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab)
-
250g zöldbab68 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3g vaj18 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
760
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Raguhoz
-
400g marhalábszár512 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
10 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
250g marha alaplé0 kcal
Gremolata
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab)
-
500g zöldbab136 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1525
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Raguhoz
-
19.7g marhalábszár25 kcal
-
7.9g sárgarépa3 kcal
-
3.9g halványító zeller0 kcal
-
9.9g paradicsom2 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
12.3g marha alaplé0 kcal
Gremolata
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab)
-
24.7g zöldbab7 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.2g vaj2 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
-
1.5g parmezán sajt6 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
76
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 58.2 g
Zsír
-
Összesen 42.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3434.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 482 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 730 mg
-
Nátrium 1993 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 681.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1152 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 2728 micro
-
β-karotin 10755 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 5572 micro
Összesen
760
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 116.3 g
Zsír
-
Összesen 84.8 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 247 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6869.6 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 963 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 318 mg
-
Foszfor 1459 mg
-
Nátrium 3986 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1363.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2304 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 298 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2482 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 501 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 5457 micro
-
β-karotin 21510 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 5147 micro
-
Lut-zea 11145 micro
Összesen
1525
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 269 micro
-
β-karotin 1061 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 254 micro
-
Lut-zea 550 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
Raguhoz
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes szár halványító zeller
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
4 ek olívaolaj
-
2 ek vaj
-
2 kk kakukkfű
-
1 kávéskanál só
-
1 db babérlevél
-
250 ml marha alaplé
Gremolata
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csokor petrezselyem
Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab)
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
5 g vaj
-
1 csokor petrezselyem
-
30 g parmezán sajt
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Raguhoz
- A lábszárszeleteket megmossuk, és a velőt besózzuk mindkét oldalról. Erre azért van szükség, mert így főzés közben nem esik ki a csontból a velő. Szárazra töröljük a húst, és félretesszük.
- A sárgarépát és a zellerszárat meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
- A vöröshagymát és a fokhagymagerezdet megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselymet megmossuk, szárazra rázzuk, és a leveleket felaprítjuk.
- Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A hússzeleteket mindkét oldalán megpirítjuk benne. A sárgarépa, a zellerszár és a vöröshagyma felét hozzáadjuk a húshoz. Hozzáadjuk a fokhagymát,a kakukkfüvet és az aprított petrezselymet. A paradicsomkockák felét a húsleves felével egy tálkában összekeverjük. A paradicsomos levest sózzuk, borsozzuk, majd a húshoz adjuk.
- A marhahúst lefedve alacsony hőfokon puhára főzzük (kb. 1 óra). A maradék zöldséget és a levest hozzáadjuk. Lefedve tovább főzzük. Ha a hús könnyedén leolvad a csontról, akkor van kész.
Gremolata
- A gremolátához összekeverjük a fél csokor petrezselymet és a reszelt citromhéjat. Belekeverjük a felaprított fokhagymát. A kész zöldséges ragura tesszük a húst, és a zöldbabbal meg a gremolatával, parmezánforgáccsal megszórva azon forrón tálaljuk.
Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab)
- A megtisztított babot 12 perc alatt félkeményre főzzük, de ha mirelitet használunk, akkor fedő alatt pároljuk meg félkeményre 5 perc alatt. A vöröshagymát fokhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. Olvasztott vajban enyhén megpároljuk, és hozzáadjuk a babot.
- Sózzuk borsozzuk, majd 5 percig pároljuk. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és a reszelt parmezánnal.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2848
- Feltöltés dátuma: 2015. január 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsamama56
321 recept
Mivel a borjú nálunk nagyon drága, és nem is lehet kapni üzletben lábszárat, csak marhát, ezért abból készítettem el ezt a remek olasz ételt. Van különbség, gondolom, mert a marhának már karakteresebb íze van, de így is azt gondolom, hogy van olyan jóízű, mint a borjúból készült volna. Ráadásul megfizethető áron.