r
Nosalty Logó

Osso buco alla milanese

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsamama56
Osso buco alla milanese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Raguhoz

Gremolata

Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab)

Összesen 760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Raguhoz

Gremolata

Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab)

Összesen 1525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Raguhoz

Gremolata

Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab)

Összesen 76 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3434.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    1993 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1152 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    2728 micro
  • β-karotin
    10755 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    5572 micro
Összesen 760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6869.6 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1459 mg
  • Nátrium
    3986 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1363.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2304 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2482 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    5457 micro
  • β-karotin
    21510 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    11145 micro
Összesen 1525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    269 micro
  • β-karotin
    1061 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    254 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Raguhoz

Gremolata

Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab)

Elkészítés

Raguhoz

  1. A lábszárszeleteket megmossuk, és a velőt besózzuk mindkét oldalról. Erre azért van szükség, mert így főzés közben nem esik ki a csontból a velő. Szárazra töröljük a húst, és félretesszük.
  2. A sárgarépát és a zellerszárat meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
  3. A vöröshagymát és a fokhagymagerezdet megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselymet megmossuk, szárazra rázzuk, és a leveleket felaprítjuk.
  4. Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A hússzeleteket mindkét oldalán megpirítjuk benne. A sárgarépa, a zellerszár és a vöröshagyma felét hozzáadjuk a húshoz. Hozzáadjuk a fokhagymát,a kakukkfüvet és az aprított petrezselymet. A paradicsomkockák felét a húsleves felével egy tálkában összekeverjük. A paradicsomos levest sózzuk, borsozzuk, majd a húshoz adjuk.
  5. A marhahúst lefedve alacsony hőfokon puhára főzzük (kb. 1 óra). A maradék zöldséget és a levest hozzáadjuk. Lefedve tovább főzzük. Ha a hús könnyedén leolvad a csontról, akkor van kész.

Gremolata

  1. A gremolátához összekeverjük a fél csokor petrezselymet és a reszelt citromhéjat. Belekeverjük a felaprított fokhagymát. A kész zöldséges ragura tesszük a húst, és a zöldbabbal meg a gremolatával, parmezánforgáccsal megszórva azon forrón tálaljuk.

Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab)

  1. A megtisztított babot 12 perc alatt félkeményre főzzük, de ha mirelitet használunk, akkor fedő alatt pároljuk meg félkeményre 5 perc alatt. A vöröshagymát fokhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. Olvasztott vajban enyhén megpároljuk, és hozzáadjuk a babot.
  2. Sózzuk borsozzuk, majd 5 percig pároljuk. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és a reszelt parmezánnal.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2848
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Osso buco alla milanese
Zsuzsamama56 321 recept

Mivel a borjú nálunk nagyon drága, és nem is lehet kapni üzletben lábszárat, csak marhát, ezért abból készítettem el ezt a remek olasz ételt. Van különbség, gondolom, mert a marhának már karakteresebb íze van, de így is azt gondolom, hogy van olyan jóízű, mint a borjúból készült volna. Ráadásul megfizethető áron.

Hozzávalók

Raguhoz

Gremolata

Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab)

Címlapról ajánljuk