r
Nosalty Logó

Osso buco alla milanese

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsamama56
Osso buco alla milanese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Raguhoz

Gremolata

Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab)

Összesen 760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Raguhoz

Gremolata

Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab)

Összesen 1525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Raguhoz

Gremolata

Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab)

Összesen 76 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3434.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    1993 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1152 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    2728 micro
  • β-karotin
    10755 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    5572 micro
Összesen 760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6869.6 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1459 mg
  • Nátrium
    3986 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1363.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2304 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2482 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    5457 micro
  • β-karotin
    21510 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    11145 micro
Összesen 1525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    269 micro
  • β-karotin
    1061 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    254 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Raguhoz

Gremolata

Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab)

Elkészítés

Raguhoz

  1. A lábszárszeleteket megmossuk, és a velőt besózzuk mindkét oldalról. Erre azért van szükség, mert így főzés közben nem esik ki a csontból a velő. Szárazra töröljük a húst, és félretesszük.
  2. A sárgarépát és a zellerszárat meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
  3. A vöröshagymát és a fokhagymagerezdet megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselymet megmossuk, szárazra rázzuk, és a leveleket felaprítjuk.
  4. Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A hússzeleteket mindkét oldalán megpirítjuk benne. A sárgarépa, a zellerszár és a vöröshagyma felét hozzáadjuk a húshoz. Hozzáadjuk a fokhagymát,a kakukkfüvet és az aprított petrezselymet. A paradicsomkockák felét a húsleves felével egy tálkában összekeverjük. A paradicsomos levest sózzuk, borsozzuk, majd a húshoz adjuk.
  5. A marhahúst lefedve alacsony hőfokon puhára főzzük (kb. 1 óra). A maradék zöldséget és a levest hozzáadjuk. Lefedve tovább főzzük. Ha a hús könnyedén leolvad a csontról, akkor van kész.

Gremolata

  1. A gremolátához összekeverjük a fél csokor petrezselymet és a reszelt citromhéjat. Belekeverjük a felaprított fokhagymát. A kész zöldséges ragura tesszük a húst, és a zöldbabbal meg a gremolatával, parmezánforgáccsal megszórva azon forrón tálaljuk.

Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab)

  1. A megtisztított babot 12 perc alatt félkeményre főzzük, de ha mirelitet használunk, akkor fedő alatt pároljuk meg félkeményre 5 perc alatt. A vöröshagymát fokhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. Olvasztott vajban enyhén megpároljuk, és hozzáadjuk a babot.
  2. Sózzuk borsozzuk, majd 5 percig pároljuk. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és a reszelt parmezánnal.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2864
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Osso buco alla milanese
Zsuzsamama56 321 recept

Mivel a borjú nálunk nagyon drága, és nem is lehet kapni üzletben lábszárat, csak marhát, ezért abból készítettem el ezt a remek olasz ételt. Van különbség, gondolom, mert a marhának már karakteresebb íze van, de így is azt gondolom, hogy van olyan jóízű, mint a borjúból készült volna. Ráadásul megfizethető áron.

Hozzávalók

Raguhoz

Gremolata

Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...