r
Nosalty Logó

Oroszkrém torta Happygirlkitchentől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
Oroszkrém torta Happygirlkitchentől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 897 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 5383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 277 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    892.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    679 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 897 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    415.2 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    4037 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5354 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1422 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    2346 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1034.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    840 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    2370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4072 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    805 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3233 micro
Összesen 5383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat, a cukorral robotgépbe helyezzük és magas fokozaton nagyon habosra keverjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük. Az olajat lassan belecsorgatjuk, amikor már nagyon habosra felvertük a tojásos cukrot.
  2. Leállítjuk a gépet és beleszitáljuk a lisztes sütőport. Lapát segítségével elkeverjük. Egy tortakarikát kibélelünk sütőpapírral (22-23 cm) és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 170 fokon készre sütjük. Amikor megsült kivesszük és levesszük róla a karikát. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. Közben készítsük el a krémet. A tojássárgákat felhabosítjuk a cukorral. Egy lábasban felforrósítjuk a tejszínt és apránként hozzákeverjük a cukros tojássárgákat, közben géppel keverjük.
  2. Gőz fölé helyezzük a tálunkat és tovább keverjük a géppel addig, amíg a krém szépen besűrűsödik. Amikor szép sűrű lesz, levesszük a gőzről, átöntjük egy robotgép táljába és addig keverjük nem túl magas fokozaton a géppel, amíg kihűl a krém.
  3. Amikor kihűlt hozzákeverjük a zselatint, amit előtte 80 g vízbe beáztatunk. Ezt újra jól elkeverjük. 4 dl tejszínt habbá verünk és szépen hozzákeverjük a sárga krémünkhöz.
  4. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk és egy tortakarikába helyezve rétegezzük a krémmel. Hűtőbe helyezzük 1 éjszakára.

Díszítés

  1. Másnap levesszük a karikát és a felvert tejszínhabbal díszítjük a tortát. Kandírozott vagy friss gyümölccsel díszítjük!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 3130
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Oroszkrém torta Happygirlkitchentől
Happygirlkitchen 59 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...