r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Rózsa módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Orosz krémtorta Rózsa módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Összesen 697 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Összesen 8370 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Összesen 253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    472 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 697 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    622.5 g
  • Telített zsírsav
    290 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    218 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    2486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6761.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    2663 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    2063 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.7 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1011.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5858 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    1148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5666 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2280 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1418 micro
Összesen 8370 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Pillekönnyű tészta (normál kerek formához):
  2. 4 egész tojást, 4 evőkanál kristálycukrot robotgépben felverünk (hagyjuk pörögni akár 15 percig is). Akkor van kész, amikor már teljesen kifehéredett, és ha ütögetjük a tál szélét, kongó hangot ad.
  3. Amíg pörög, másik kis tálban 2,5 evőkanál lisztet, 1,5 evőkanál étkezési keményítőt, 1/2 csomag sütőport elkeverünk. Ennek kb. felét lazán hozzáforgatjuk a tojáshoz, majd óvatosan a többi lisztet is.
  4. A lényeg, hogy hideg villanysütőbe tesszük, a sütőt ekkor kapcsoljuk be, és megsütjük a tésztát. Ekkor hústűvel próbát teszünk (én már a tenyeremmel szoktam óvatosan a sütőbe nyúlni, ráteszem a tészta tetejére, és ha rugalmas, akkor kész van).
  5. Ahogy kivesszük a sütőből, azonnal magas rácsra tesszük, hogy jól hűljön ki alul-felül, így nem lesz "szalonnás". Ha kihűlt, éles késsel 3 részre vágjuk.
  6. Krém:
  7. 1 liter tejet felforralunk. 4 vaníliás pudingot, 1 vaníliás cukrot, 2 tojássárgáját, 7-8 evőkanál cukrot kevés tejjel elkeverünk, és a felforrt tejhez öntjük, sűrűre felfőzzük.
  8. Rumba áztatott mazsolát teszünk bele, elkeverjük, kihűtjük. Ha már hideg, kevés rumaromát (3 kávéskanál) és 1 puha margarinkockát teszünk bele, majd robotgéppel jó habosra verjük.
  9. A lapokat megtöltjük. Az alsó lapot egy lapos tálcára helyezzük. Segítségképpen a tortaforma gyűrűjét az alsó lap köré tesszük. A lapot meglocsoljuk rumaromával (lecsípjük a tetejét, és berácsozzuk a lapot), erre jön 1/3 krém, következő lap, rács, 1/3 krém, következő lap.
  10. Hagyjuk hűtőben picikét pihenni. Kivesszük, leszedjük a gyűrűt. A maradék krémmel bekenjük a tetejét és az oldalát, irány vissza a hűtőbe. Ezt a műveletet el lehet végezni előző nap is, és másnap csak díszíteni kell. A hűtőből kivett tortát tortapapírral bélelt tálcára átemeljük széles kés és lapátka segítségével, és jöhet a tejszínhab, meg a határtalan képzelet.
  11. Tejszínhab:
  12. Én 1,2 liter tejszínt (4 cs) szoktam ehhez az adaghoz használni. 2 csomag tejszínt verjünk fel először, amihez 1 evőkanál porcukrot teszünk, beindítjuk a robotgépet, és amikor kezd sűrűsödni, beleszórunk 4 csomag habfixálót. Figyelni kell, nehogy túlverjük, mert édes vaj lesz belőle, és az nem lesz jó.
  13. Ha felverődött a hab, díszítő zsákba átszedjük, és feldíszítjük a tortát. (Eredetileg mazsolával díszítettem, úgy is nagyon szép, de már vannak helyes ezüst, arany gyöngyöcskék, ami igazán ünnepélyessé teszi.)
  14. Ha eddig eljutottunk, már olyan isteni illat lesz a konyhában, lakásban, hűtőben, hogy csak na! (Én nagyon szeretem, mert nem émelyítő édes, és nagyon-nagyon finom!)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13942
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első tortám, amit először alkottam még gyerekként. A fortélyokat a Mamám tanította, később alakítottam át az azóta újként megjelenő alapanyagokhoz, mint pl. habfixáló, stb. Nagyon finom, nem émelygős édes, az elkészítése sem ördöngősség. Mindenkinek küldöm szeretettel!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...