Orosz krémtorta Gonoszka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
41g tojás52 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
19g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g vaj9 kcal
Krém
-
13g tojássárgája40 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
56g tej32 kcal
-
10 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
157 kcal
-
6g mazsola19 kcal
-
24 kcal
-
5g rum12 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
Összesen
739
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
150g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaj72 kcal
Krém
-
100g tojássárgája322 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
450g tej252 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
193 kcal
-
40g rum92 kcal
-
10g lapzselatin35 kcal
Összesen
5896
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
12.9g tojás16 kcal
-
11.7g finomliszt43 kcal
-
11.7g cukor45 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
5.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
Krém
-
3.9g tojássárgája13 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
17.6g tej10 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
19.6g növényi habtejszín49 kcal
-
2g mazsola6 kcal
-
3.1g aszalt sárgabarack8 kcal
-
1.6g rum4 kcal
-
0.4g lapzselatin1 kcal
Összesen
231
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 852.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.1 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 326 micro
Összesen
739
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.1 g
Zsír
-
Összesen 189.7 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 2197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6823.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 1820 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 2589 mg
-
Nátrium 1977 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 905.2 g
-
Cukor 635 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 520.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1058 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 456 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 371 micro
-
Kolin: 1723 mg
-
Retinol - A vitamin: 903 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 1834 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2609 micro
Összesen
5896
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
Piskóta
Krém
-
20 dkg cukor
-
4.5 dl tej
-
2 csomag vaníliás cukor
-
5 ml vaníliaaroma
-
5 dkg mazsola
-
8 dkg aszalt sárgabarack
-
0.4 dl rum
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a forró vizet, a sütőporral elkevert lisztet. Összekeverjük alaposan, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
- Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, és megszórjuk liszttel. Belesimítjuk a tésztát.
- Előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
- A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.
Krém
- A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat a cukorral és 3 dl tejjel sűrűre főzzük. Ezután hozzákeverjük a vaníliás cukrokat és a vanília aromát.
- A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A maradék (1,5 dl) tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, és a kicsavart zselatint belekeverjük. Hozzákeverjük a krémhez. Kihűtjük.
- A mazsolát beáztatjuk rumba, az aszalt sárgabarackot pici kockákra felvágjuk, és vízbe áztatjuk.
- A kihűlt krémbe belekeverjük a lecsepegtetett mazsolát és aszalt sárgabarackot.
- A tejszínhabot habbá verjük, és beleforgatjuk a krémbe.
- A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk, és meglocsoljuk a mazsoláról leszűrt rummal a lapokat.
- A krémmel megkenjük a lapokat, majd kívülről is bevonjuk a tortát. Ha valaki szeretné, akkor még lehet felverni tejszínt, és azzal is díszíteni. Én csokiszívekkel díszítettem.
- Hűtőbe tesszük pár órára.
- Szeletelve tálaljuk tortánkat.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6081
- Feltöltés dátuma: 2015. április 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
A hétvégén ünnepeltük Orsi húgom és férjének, Tibinek a születésnapját. Erre az ünnepre készítettem ezt a tortát. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva, 100 grammban 257 kalória van.