Ormánsági húsfalatok rizsropogóssal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Morzsácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
Húsfalatok
-
200g csirkecomb223 kcal
-
60g sertéscomb109 kcal
-
26g gomba5 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20g víz0 kcal
-
75 kcal
Rizsropogós
-
40g rizs143 kcal
-
80g víz0 kcal
-
28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20g tej11 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
66 kcal
-
42 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
34g napraforgó olaj75 kcal
Összesen
1211
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
Húsfalatok
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
300g sertéscomb546 kcal
-
128g gomba27 kcal
-
375g tejföl743 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Rizsropogós
-
200g rizs716 kcal
-
400g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
328 kcal
-
30g kenyérszalonna209 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
170g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
6056
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
Húsfalatok
-
29.9g csirkecomb33 kcal
-
9g sertéscomb16 kcal
-
3.8g gomba1 kcal
-
11.2g tejföl22 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g víz0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
Rizsropogós
-
6g rizs21 kcal
-
12g víz0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g tej2 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
1.5g kolozsvári szalonna10 kcal
-
0.9g kenyérszalonna6 kcal
-
1.5g vöröshagyma1 kcal
-
3g zsemlemorzsa12 kcal
-
5.1g napraforgó olaj11 kcal
Összesen
179
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 77.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1168 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 515 mg
-
Nátrium 336 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 320 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
1211
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 220.2 g
Zsír
-
Összesen 385.7 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 138 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 1183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5840.2 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 317 mg
-
Kálcium 860 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 2576 mg
-
Nátrium 1678 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 413.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1599.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 910 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 113 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 718 micro
-
Kolin: 705 mg
-
Retinol - A vitamin: 895 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 769 micro
Összesen
6056
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
Húsfalatok
-
30 dkg sertéscomb
-
4 közepes db gomba
-
375 g tejföl
-
1 bögre finomliszt
-
majoranna ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 dl víz
-
0.5 dl napraforgó olaj
Rizsropogós
-
20 dkg rizs
-
4 dl víz
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 dl tej
-
3 dkg vaj
-
1 db tojás
-
5 dkg finomliszt
-
5 dkg kolozsvári szalonna
-
3 dkg kenyérszalonna
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 bögre zsemlemorzsa
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Húsfalatok
- A csirkecombot kifilézzük, a sertéscombot vékonyabb szeletekre vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és lisztbe forgatjuk, majd forró olajban elősütjük. (Vigyázzunk a só mennyiségével, mert a főzés során töményednek az ízek.)
- A kisült húsokat egy magas falú jénaiba tesszük, alulra a sertést, rá a csirkét.
- A húshoz felhasznált sütőzsiradékban egy pici sóval a felszeletelt gombát megpirítjuk. A tejföllel és a vízzel felöntjük, a majoránnával fűszerezzük, és jól összerottyantjuk.
- A szószt a jénaiban lévő húsokra öntjük, lefedjük, és a 170 fokra előmelegített sütőben bő 1 óráig sütjük, majd fedő nélkül még fél órát bent hagyjuk.
Rizsropogós
- A kimért rizst a 2 ek olajon átmelegítjük, majd a vízzel felöntve, megsózva puhára főzzük, majd hagyjuk kézmelegre hűlni.
- Közben a szalonnákat apró kockákra vágjuk, és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és pirítjuk.
- A tejet, a vajat és a lisztet mártássá dolgozzuk, majd beleforgatjuk a rizst és a hagymás szalonnát. Belekeverünk egy egész tojást. (Ha nagyon híg lenne, tehetünk még bele egy kevés lisztet.)
- Vizes kézzel golyókat formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. (Ne ijedjünk meg, ha ragad, és nem tudjuk szép golyókká formálni, a lényeg, hogy ne essenek szét.)
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1767
- Feltöltés dátuma: 2015. november 26.
Ajánló
Nem diétázóknak, és nem vegáknak. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Morzsácska
39 recept
Régen meg akartam már csinálni, mostanra sikerült. Nagyon laktató, és nagyon finom.