r
Nosalty Logó

Ormánsági húsfalatok rizsropogóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Morzsácska
Ormánsági húsfalatok rizsropogóssal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Húsfalatok

Rizsropogós

Összesen 1211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Húsfalatok

Rizsropogós

Összesen 6056 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Húsfalatok

Rizsropogós

Összesen 179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1168 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 1211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.2 g

Zsír

  • Összesen
    385.7 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5840.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    2576 mg
  • Nátrium
    1678 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1599.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    910 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    718 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    895 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 6056 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Húsfalatok

Rizsropogós

Elkészítés

Húsfalatok

  1. A csirkecombot kifilézzük, a sertéscombot vékonyabb szeletekre vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és lisztbe forgatjuk, majd forró olajban elősütjük. (Vigyázzunk a só mennyiségével, mert a főzés során töményednek az ízek.)
  2. A kisült húsokat egy magas falú jénaiba tesszük, alulra a sertést, rá a csirkét.
  3. A húshoz felhasznált sütőzsiradékban egy pici sóval a felszeletelt gombát megpirítjuk. A tejföllel és a vízzel felöntjük, a majoránnával fűszerezzük, és jól összerottyantjuk.
  4. A szószt a jénaiban lévő húsokra öntjük, lefedjük, és a 170 fokra előmelegített sütőben bő 1 óráig sütjük, majd fedő nélkül még fél órát bent hagyjuk.

Rizsropogós

  1. A kimért rizst a 2 ek olajon átmelegítjük, majd a vízzel felöntve, megsózva puhára főzzük, majd hagyjuk kézmelegre hűlni.
  2. Közben a szalonnákat apró kockákra vágjuk, és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és pirítjuk.
  3. A tejet, a vajat és a lisztet mártássá dolgozzuk, majd beleforgatjuk a rizst és a hagymás szalonnát. Belekeverünk egy egész tojást. (Ha nagyon híg lenne, tehetünk még bele egy kevés lisztet.)
  4. Vizes kézzel golyókat formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. (Ne ijedjünk meg, ha ragad, és nem tudjuk szép golyókká formálni, a lényeg, hogy ne essenek szét.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1767
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 26.

Ajánló

Nem diétázóknak, és nem vegáknak. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ormánsági húsfalatok rizsropogóssal
Morzsácska 39 recept

Régen meg akartam már csinálni, mostanra sikerült. Nagyon laktató, és nagyon finom.

Hozzávalók

Húsfalatok

Rizsropogós

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...