r
Nosalty Logó

Óriás hamburger húspogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Óriás hamburger húspogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
grill
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2222 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    808.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 280 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.6 g

Zsír

  • Összesen
    163.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6468.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1673 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    2060 mg
  • Nátrium
    2335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    646 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 2222 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhahúst kétszer átdaráljuk.
  2. A hagymát apróra felkockázzuk, és egy kanál olajon megsütjük, míg el nem kezd barnulni.
  3. A cheddar sajt kivételével mindent jó alaposan összegyúrunk. A húst kétfelé vesszük, egyik részt megformáljuk tetszés szerint, majd a hús tetejét beborítjuk cheddar lapsajttal, ezt pedig befedjük a másik rész hússal (Juicy Lucy).
  4. Olajozott sütőpapírba csomagolva néhány órára, akár egész éjszakára a hűtőbe tesszük (így a formáját is jobban megőrzi).
  5. A sütőt grill fokozatra állítva 160 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük a húst, a sütőben középre helyezve.
  6. Ha megsült és langyos, feldíszíthetjük a csíkokra vágott főtt tojásfehérjével.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 30x24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 14824
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Óriás hamburger húspogácsa
Évi néni 1830 recept

Super Bowl-ra, az amerika foci döntőre készülve az óriás hamburgerbe óriás húspogácsát tettem, amely amerikai focilabdát mintázott. Ez a húspogácsa Minnesotából származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...