r
Nosalty Logó

Óriás fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Óriás fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához + töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához + töltelékhez

A kenéshez

Összesen 5919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához + töltelékhez

A kenéshez

Összesen 358 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 1480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    264 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2918.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    785 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    296 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1943 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    583 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1907 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 5919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

A tésztához + töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához + töltelékhez

  1. A fele langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágy kovászt kapjunk. Liszttel megszórjuk, majd meleg helyen addig kelesztjük, míg a teteje repedezni kezd.
  2. Ezután hozzáadjuk a maradék lisztet, a tojásokat, sót, 6 dkg kristálycukrot, 10 dkg olvasztott, de kihűlt vajat, és a maradék tejet fokozatosan adagolva, bedagasztjuk. Ha szükséges, kevés lisztet adunk hozzá.
  3. Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy kész-e a tésztánk, hogy a kezünkbe vesszük, és kissé aláhajtogatjuk, egy gömböt formázunk így. Az ujjunkat lisztbe mártjuk, és benyomjuk a tésztát, ha a lyuk eltűnik, jó a tésztánk.
  4. Letakarjuk, és meleg helyen 20 percig pihenni hagyjuk.
  5. Közben a rummal leöntjük a mazsolát, a citrom és narancshéjat.
  6. 12 dkg cukrot elkeverünk a fahéjjal.
  7. Kivajazunk, lisztezünk egy tortagyűrű alját, a karikát lecsatolva róla, de azt is megkenjük vajjal.
  8. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen, kb 3 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a maradék olvasztott, de kihűlt vajjal (soknak tűnhet, de ennyi kell), rászórjuk a fahéjas cukrot, a mogyorót, majd a mazsolás keveréket.
  9. A tésztát kb. 4 centis csíkokra vágjuk, 1 csíkot feltekerünk, mint a csigát, majd a tortaforma közepére rakjuk, ezután a többi csíkot pedig csigavonalban köré tekerjük, míg a tésztából van.
  10. Ezután rátesszük a tortaforma oldalát, és 20 percig pihenni hagyjuk, sütés előtt megkenjük a kikevert tojássárgájával.
  11. Sütés kb 200-210 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig.
  12. Ha megsült, kiszedjük a formából, rácsra tesszük, és megkenjük a felforrósított lekvárral. (Ha nagyon sülne a teteje, alufóliával letakarjuk!)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12582
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Óriás fahéjas csiga
Katharosz 499 recept

Nagyon finom uzsonna sütemény, csak ajánlani tudom.

Hozzávalók

A tésztához + töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...