r
Nosalty Logó

Oreo torta (szülinapi)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
csapo.sandorne
Oreo torta (szülinapi)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1350 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 8091 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1500.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1350 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.8 g

Zsír

  • Összesen
    499.4 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9002.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    2129 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    3372 mg
  • Nátrium
    2882 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    771 g
  • Cukor
    549 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 8091 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 380 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A porcukorhoz hozzáadjuk az egész tojásokat és a vaníliaaromát, majd robotgéppel simára keverjük. Ezután a lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral, majd hozzákeverjük a tojásos krémhez és hozzácsorgatjuk az olajat.
  2. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd egyenletesen beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten 30 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

  1. A kekszet apró darabokra tördeljük, majd félretesszük. A mascarponét simára keverjük 5 dkg porcukorral, hozzákeverjük az olvasztott fehér csokit.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük, azt is a krémhez adjuk, az apróra tördelt kekszet is. 1 dl vizet forráspontig hevítünk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik és kihűl. A kihűlt zselatint a krémhez öntjük, és simára keverjük. Majd a krémet a tésztára kenjük, díszítjük csokimázzal, kekszel és csokikkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 690
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
csapo.sandorne 3 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...