r
Nosalty Logó

Orchidea szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Orchidea szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Vaníliakrém

Csokihab

Díszítés

Összesen 387 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Vaníliakrém

Csokihab

Díszítés

Összesen 4658 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Vaníliakrém

Csokihab

Díszítés

Összesen 288 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 387 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    303.4 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6511.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    2805 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    649 mg
  • Foszfor
    1988 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.6 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1047 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 4658 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 288 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Piskóta

Vaníliakrém

Csokihab

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjéket a sóval, a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes, szódabikarbónás-sütőporos keveréket.
  2. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. /tűpróba/
  3. Összeállítás: a tésztára kenjük a vaníliakrémet, majd a csokihabos krémet.
  4. Tetejére reszeljük a fehér csokoládét, és szervírozásig a hűtőben tároljuk.

Vaníliakrém

  1. A krémhez a tojás sárgákat a cukorral, pudingporral, tejjel csomómentesre kikeverjük, és 5 perc alatt sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
  2. Hűlés után fellazítjuk 0,5 dl tejszínnel. Hozzákeverjük a vaníliakivonatot, majd belehabosítjuk a vajat/margarint, és hozzákeverjük óvatosan a maradék tejszínből vert kemény habot.

Csokihab

  1. A csokihabhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. A tejszínt, a habfixálóval kemény habbá verjük, a felolvasztott, kihűtött csokit hozzákeverjük, majd Jól kihabosítjuk.

Díszítés

  1. Nagy lukú reszelőn reszeljük a csokoládét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1174
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 83
  • Össznézettség: 429525
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor nekiálltam, nem gondoltam, hogy ennyire harmonizál a könnyű mákos piskóta és a selymes, lágy vaníliakrém ízkombinációja, megbolondítva a fenséges csokoládés tejszínnel...mondhatom, hogy nagyon-nagyon finom, csak ajánlani tudom...és persze, nem csak mák imádóknak...nekik kötelező!

Hozzávalók

Piskóta

Vaníliakrém

Csokihab

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...