Orchidea szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
Piskóta
-
17g tojásfehérje9 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
13g mák66 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
Vaníliakrém
-
8g tojássárgája27 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
14 kcal
-
25g tej14 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
10 kcal
-
13g növényi tejszín31 kcal
-
0 kcal
Csokihab
-
17g növényi tejszín42 kcal
-
5g csokoládé27 kcal
-
0g habfixáló1 kcal
Díszítés
-
22 kcal
Összesen
387
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
Piskóta
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
150g mák788 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
Vaníliakrém
-
100g tojássárgája322 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g növényi tejszín126 kcal
-
150g növényi tejszín377 kcal
-
0 kcal
Csokihab
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
60g csokoládé328 kcal
-
4g habfixáló15 kcal
Díszítés
-
50g fehér csokoládé270 kcal
Összesen
4658
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
Piskóta
-
12.4g tojásfehérje6 kcal
-
9.3g porcukor36 kcal
-
9.3g mák49 kcal
-
1.2g finomliszt5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
Vaníliakrém
-
6.2g tojássárgája20 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
2.8g vaníliás pudingpor11 kcal
-
18.6g tej10 kcal
-
6.2g vaj44 kcal
-
3.1g növényi tejszín8 kcal
-
9.3g növényi tejszín23 kcal
-
0.5g vanília kivonat0 kcal
Csokihab
-
12.4g növényi tejszín31 kcal
-
3.7g csokoládé20 kcal
-
0.2g habfixáló1 kcal
Díszítés
-
3.1g fehér csokoládé17 kcal
Összesen
288
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 542.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
387
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.5 g
Zsír
-
Összesen 303.4 g
-
Telített zsírsav 179 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 1323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6511.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 2805 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 649 mg
-
Foszfor 1988 mg
-
Nátrium 886 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 397.6 g
-
Cukor 275 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 259.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1071 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 871 mg
-
Retinol - A vitamin: 1047 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1116 micro
Összesen
4658
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 402.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
288
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Piskóta
-
5 db tojásfehérje
-
15 dkg mák
-
1 csipet só
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
Vaníliakrém
-
5 db tojássárgája
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
2 teáskanál vanília kivonat
Csokihab
-
2 dl növényi tejszín
-
6 dkg csokoládé
-
0.5 csomag habfixáló
Díszítés
-
5 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
Piskóta
- A tojásfehérjéket a sóval, a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes, szódabikarbónás-sütőporos keveréket.
- 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. /tűpróba/
- Összeállítás: a tésztára kenjük a vaníliakrémet, majd a csokihabos krémet.
- Tetejére reszeljük a fehér csokoládét, és szervírozásig a hűtőben tároljuk.
Vaníliakrém
- A krémhez a tojás sárgákat a cukorral, pudingporral, tejjel csomómentesre kikeverjük, és 5 perc alatt sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
- Hűlés után fellazítjuk 0,5 dl tejszínnel. Hozzákeverjük a vaníliakivonatot, majd belehabosítjuk a vajat/margarint, és hozzákeverjük óvatosan a maradék tejszínből vert kemény habot.
Csokihab
- A csokihabhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. A tejszínt, a habfixálóval kemény habbá verjük, a felolvasztott, kihűtött csokit hozzákeverjük, majd Jól kihabosítjuk.
Díszítés
- Nagy lukú reszelőn reszeljük a csokoládét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 1176
- Tegnapi nézettség: 38
- 7 napos nézettség: 181
- Össznézettség: 430018
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Amikor nekiálltam, nem gondoltam, hogy ennyire harmonizál a könnyű mákos piskóta és a selymes, lágy vaníliakrém ízkombinációja, megbolondítva a fenséges csokoládés tejszínnel...mondhatom, hogy nagyon-nagyon finom, csak ajánlani tudom...és persze, nem csak mák imádóknak...nekik kötelező!