r
Nosalty Logó

Omlós diós kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlós diós kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1269 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 15235 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 420 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1269 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    282.7 g

Zsír

  • Összesen
    877.6 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    539 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13072 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    433 mg
  • Kálcium
    1481 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1855 mg
  • Foszfor
    4896 mg
  • Nátrium
    4262 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1682.7 g
  • Cukor
    795 mg
  • Élelmi rost
    99 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2213 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1529 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1645 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    758 micro
Összesen 15235 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 420 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés hideg tejben csomómentesen elkeverjük, de nem készítünk kovászt.
  2. A maradék tejbe beleüthetjük a tojást és a sót.
  3. A lisztet, a margarint a porcukrot és az élesztős tejet egy üstbe rakjuk, és összegyúrjuk. A tészta se nem lágy, se nem kemény tészta legyen.
  4. A tésztát megfelezzük, két ujjnyi hengereket formálunk belőle.
  5. Ezt a hengert elosztjuk 6 egyenlő részre, golyót formálunk belőle, tenyérrel meglapítjuk, és a sodrófa segítségével egyszer felfelé, egyszer lefelé simítjuk.
  6. Közepébe tesszük a tölteléket, és feltekerjük. Az illesztés a kifli alja legyen.
  7. A töltelékhez 60 dkg kiristálycukrot 2 dl vízzel felforralunk, és 1 kg darált mákot vagy darált diót leforrázunk vele, majd ízesíthetjük citromhéjjal, vaníliás cukor, mazsolával vagy akár mézzel is. A diós töltelékbe tehetünk fahéjat is. Miután kihűlt, felhasználhatjuk.
  8. Tojásfehérjével megkenjük a töltött sütemények tetejét, megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon, és ne repedezzen meg a kifli, végül megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 18358
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én kis kifliket formáztam, kb. 100 db lett belőle. Ezt lehet fagyasztani is, és bármilyen alkalommal kivenni, hamar kienged, és máris fogyasztható is. Finom, omlós sütemény. Jó étvágyat kívánok!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...