r
Nosalty Logó

Omlós almás Brigi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Brigi
Omlós almás Brigi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

A tetejére

Összesen 745 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

A tetejére

Összesen 5959 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

A tetejére

Összesen 181 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 745 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    251.2 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1060 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3854.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    923 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1708 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    876.1 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1846.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2007 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    954 micro
  • β-crypt
    213 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1056 micro
Összesen 5959 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sütőport, 1 cs vaníliás cukrot, a tejfölt, a tojássárgáját és egy tojásfehérjét (a másik tojásfehérjét félretesszük, később ezzel kenjük meg a sütemény tetejét).
  2. Az almát kevés citromlével (elhagyható), 1 cs vaníliás cukorral, 4-5 ek kristálycukorral és 1 tk fahéjjal megpároljuk.
  3. A tésztát 2 részre vesszük, majd kinyújtjuk, az alsó rétegre kevés búzadarát szórunk, ez felszívja az esetleges felesleges folyadékot az almából. Az alsó lapon eloszlatjuk a megpárolt reszelt almát, majd a felső lapot ráhelyezzük. Villával vagy késsel a tetejét megszurkáljuk, majd megkenjük a tojásfehérjével.
  4. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerint porcukorral tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 78144
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az omlós tészta egy elég régi, családon belüli recept alapján készül, megfelelhet akár más lepényekhez, túrós töltelékkel, mákkal-meggyel, cseresznyés töltelékkel, de akár dióval is készíthető. A tészta könnyű szerkezetű, és nem szárad ki lassú sütés közben sem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...