Olivás-paradicsomos ravioli
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
14g salottahagyma9 kcal
-
8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g nádcukor5 kcal
-
14 kcal
-
14 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
9 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
20 kcal
-
3g szőlőmagolaj22 kcal
-
125g tészta464 kcal
Összesen
568
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
56g salottahagyma37 kcal
-
34 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
57 kcal
-
350g konzerv paradicsom56 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
30g fekete olajbogyó35 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
10g szőlőmagolaj88 kcal
-
500g tészta1855 kcal
Összesen
2270
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
4.8g salottahagyma3 kcal
-
1.4g szardella (konzerv)3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.4g nádcukor2 kcal
-
5 kcal
-
29.8g konzerv paradicsom5 kcal
-
8.5g víz0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2.6g fekete olajbogyó3 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1.7g parmezán sajt7 kcal
-
0.9g szőlőmagolaj8 kcal
-
42.6g tészta158 kcal
Összesen
195
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 951.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 156.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 502 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 7436 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
568
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3805.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 339 mg
-
Kálcium 603 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 372 mg
-
Foszfor 1288 mg
-
Nátrium 1162 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 416.8 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 625.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1251 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 2010 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 29742 micro
-
Lut-zea 1223 micro
Összesen
2270
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2531 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db salottahagyma
-
4 db szardella (konzerv)
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál nádcukor
-
70 g sűrített paradicsom
-
1 dl víz
-
fekete bors ízlés szerint
-
10 db fekete olajbogyó
-
20 g parmezán sajt
-
1 ek szőlőmagolaj
Elkészítés
- A salottahagymát apró kockákra vágjuk, és kevés szőlőmagolajon megpuhítjuk. Majd beletörjük a fokhagymagerezdeket, és hozzáadjuk az apróra vágott szardellafiléket. Kicsit összesütjük, és amikor kellemes illata lesz megborsózzuk, majd egy kiskanál nádcukorral karamellizáljuk.
- Amikor szép aranybarna színe lett a keveréknek, felöntjük a konzervparadicsommal, illetve a sűrített paradicsommal. Kevés vizet adunk hozzá, és belevágjuk az olívabogyókat. Jól elkeverjük, és hagyjuk hogy felforrjon. Kis tűzön 10 percig főzzük. Friss bazsalikomot és oregánót szórunk a szószba, és kifedve további 5 percig főzzük.
- A raviolit kifőzzük (a csomagoláson leírtak szerint).
- A kész szószt a raviolira halmozzuk, és megszórjuk parmezánnal.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4118
- Feltöltés dátuma: 2016. május 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Olasz ízek.