Olívás csirkeserpenyő
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
2 kcal
-
30g fehérbor25 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
7g kapribogyó1 kcal
-
4 kcal
-
20g fekete olajbogyó23 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
Összesen
469
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
4 kcal
-
60g fehérbor49 kcal
-
250g paradicsom45 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
8 kcal
-
40g fekete olajbogyó46 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
Összesen
934
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
55g csirkecomb61 kcal
-
0.8g rozmaring1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.6g olívaolaj23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0.6g sűrített paradicsom0 kcal
-
6.6g fehérbor5 kcal
-
27.5g paradicsom5 kcal
-
1.4g kapribogyó0 kcal
-
0.4g szardella (konzerv)1 kcal
-
4.4g fekete olajbogyó5 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
Összesen
101
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 892.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 493 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 260.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 127 micro
-
β-karotin 705 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3935 micro
-
Lut-zea 458 micro
Összesen
469
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.2 g
Zsír
-
Összesen 71.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1784.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 497 mg
-
Nátrium 987 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 521.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 254 micro
-
β-karotin 1409 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 7871 micro
-
Lut-zea 915 micro
Összesen
934
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 866 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkecomb
-
1 szál rozmaring
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
3 tk citromlé
-
60 ml fehérbor
-
250 g paradicsom
-
1 ek kapribogyó
-
1 ek petrezselyem
Elkészítés
- A combokat megmossuk, szárazra itatjuk. A rozmaringot megmossuk, a tüskéket letépkedjük, és egy mozsárban a borssal összezúzzuk. Hozzákeverünk 1 ek olajat, a citrom héját, és sóval ízesítjük. A húst a fűszeres olajjal bekenjük, és kb. 30 percig hagyjuk pácolódni.
- A szardellát apróra vágjuk. Az olajbogyót leszűrjük. A paradicsomot kockákra vágjuk.
- A megmaradt olajban a húst körben megpirítjuk. Hozzáadjuk a citromlevet, sűrített paradicsomot és a bort, elkeverjük, és egy tűzálló tálba öntjük. Megszórjuk a paradicsommal, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 percig sütjük.
- A szardellát, az olajbogyót és a kapribogyót a csirkéhez adjuk, és további 5 percig sütjük. Sóval fűszerezzük. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1941
- Feltöltés dátuma: 2014. február 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Pikánsabb lesz az ételünk, ha a rozmaringgal és a borssal együtt 2 gerezd fokhagymát is összezúzunk.