r
Nosalty Logó

Olaszos töltött tök

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Olaszos töltött tök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 789 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1581 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1663.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    828.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1431 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1291 micro
Összesen 789 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3326.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1619 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1656.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2861 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2582 micro
Összesen 1581 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    561 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kb. 30 cm-es tököt megmossuk, hosszában elfelezzük, meghámozzuk, kimagozzuk. Kívül-belül besózzuk, és üregével leborítva, állni hagyjuk.
  2. A paradicsomot meghámozzuk, apróra felvágjuk (a konzervparadicsomot is aprítsuk fel egy kicsit), a gombát szintén megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  3. A finomra vágott hagymát kevésolajon megpároljuk, rátesszük a darált húst, fehéredésig kevergetjük.
  4. Rátesszük a gombát (a konzervet levével együtt), a paradicsomot (konzervet)és a fokhagymával, bazsalikommal, szurokfűvel, sóval, borssalfűszerezzük. Fedő alatt15 percig pároljuk. Nem kell teljesen készre főzni, de az ízek álljanak össze.
  5. Közben a tésztát kifőzzük.
  6. A mártást szűrőkanállal - hogy a leve visszamaradjon -a lecsepegett tökhajókba töltjük. Nem baj, ha nem fér bele mind.
  7. A tésztát elkeverjük a visszamaradt mártással, és egy kisebb méretű tepsibe, tűzálló tálba öntjük. Erre ültetjük a megtöltött tököket.
  8. Jól megszórjuk reszelt sajttal, lefedjük, és 45 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 24699
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszos töltött tök
koszider 90 recept

Szerintem az olasz mártás nem ront el semmit sem (esetleg a mákos tésztát), és még az olyan zöldséget is feldobja, amit máskülönben nem biztos, hogy mindenki szeret. Ugyanez cukkiniből, patisszonból is kiváló. A zsenge cukkininek a kivájt belsejét is belefőzhetjük a mártásba.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...